• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Batman İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Tekeli`nin yanı sıra İlçe Kaymakamları, DSİ 10. Bölge Müdür Yrd. M. Fırat Tutşi, 103. Şube Müdürü Veysi Kanat ve ilgili kamu kurum yöneticileri katıldı.


Toplantının başında, yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler konusunda Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından katılımcılara sunum yapıldı.


Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli toplantıda yaptığı açışlış konuşmasında taşkınların birinci sebebinin şiddetli ve aşırı yağışlar olduğuna dikkat çekerek, \"Son dönemlerde, ülkemizin değişik bölgelerinde meydana gelen taşkınlarda, 1 yılda düşmesi gereken yağış miktarının üçte biri 48 saatte düşmüştür. Şiddetli ve aşırı yağışlar dışında, dere yataklarına yapılan müdahalelerin taşkınlara yol açan en önemli unsur olduğunu dikkatinize sunuyorum. Yerleşim yerleri içinde kalan dere yataklarında görülen yapılaşma ile dere kesitlerinin daraltılmasının taşkınların gerçekleşmesinde önemli rol oynadığı aşikârdır. Dere yataklarına tekniğe aykırı ve izinsiz menfez veya köprü yapılması da taşkın tehdidini önemli ölçüde artırmaktadır\" dedi. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir