• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
Kış aylarında su içmeyi unutmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış mevsiminin gelmesiyle  birlikte  pek çoğumuzun yaşam tarzı, beslenme ve su tüketim alışkanlıkları da değişiyor. Ancak mevsim ne olursa olsun, sağlığımızı korumak için yeterli miktarda su tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Pek çok kişi, kış aylarında su içmeyi unutuyor ya da su yerine sıcak içecekler içmeyi tercih ediyor. Ancak yeterli derecede su tüketilmemesi beraberinde ciddi hastalıklara sebep olabiliyor.

Su, vücudun tüm fonksiyonları için gereklidir. Vücudun yüzde 60’ının su olduğu düşünüldüğünde, vucudun suya ne kadar ihtiyaç duyduğu açıkça ortaya çıkıyor. Yeterli miktarda su içilmediğinde, öncelikle konsantrasyonda bozulma, yorgunluk, halsizlik, enerji düşüklüğü görülür. Bu durumun ilerlemesi durumu ise karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalara, ciddi hastalıklara sebep olabilmektedir.

Yetişkin sağlıklı, fiziksel aktivitesi düşük bir birey günlük 6-8 bardak su içmelidir. İklim koşulları, ortam sıcaklığı, fiziksel aktivite düzeyi ve vücuttan atılan su miktarına bağlı olarak her bireyin su ihtiyacı farklıdır. Susama hissi beklenilmeden su içilmelidir. Her ne kadar su ile hazırlansa da çay ve kahvenin su görevi görmediği bilinmelidir. Bununla birlikte kafein içeren kahve gibi içeceklerin su ihtiyacını daha da arttırdığı da bilinmelidir.

Su tüketmeyi sevmeyen veya unutanların da suya limon, tarçın, nane yaprağı, elma gibi taze meyve ve sebzeleri ekleyerek bir şekilde işi keyifli hale getirip su içmeyi ihmal etmemelidir. Su içmeyi unutanlar için pratik çözüm olarak suyu görünen yerlere koymaları faydalı olabilir. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir