• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Türkiye NATO İşgali Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1949 yılında kurulan ve Türkiye`nin de 1952 yılında Kore Savaşı`nda askerlerini şehit vermesi ile üye yapılan soğuk savaşın, savaş aygıtı olan NATO`nun o günden bu güne Türkiye`de bulundurduğu üslerin sayısı her geçen gün artıyor. İlk dönemler Rusya`ya karşı Türkiye`nin doğusuna kurulan füze ve radar üsleri 1990 yılından sonra yönünü İslam coğrafyalarına çevirdi. NATO özellikle Afganistan ve Pakistan`da çok sayıda sivil katliamlara imza attı.

Suriye ile Türkiye arasında yaşanan gerilimler sonrası kendini dost kuruluş olarak hatırlatan NATO önümüzdeki günlerde Patriot füze bataryalarını başlıkları Suriye`ye dönük olarak kurulması gündemde. Türkiye`ye zorla talep ettirilerek getirilecek olan Patriotlardan önce bölgede yabancı askerler incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası Suriye sınırına yakın bölgelerde Patriot füzelerinin bataryalarının yerleştirilmesine karar verilmesinden sonra ise NATO`nun Türkiye`deki varlığı tekrar gündemde.

Birçok üste kara, deniz ve hava üsleri olduğu belirtiliyor

Adana İncirlik Üssü ile sürekli Türkiye`nin gündemine gelen NATO`nun aslında Türkiye`de birkaç tane askeri üssü olmadığı onlarca radar ve askeri üssü olduğu ortaya çıktı. Adana başta olmak üzere Diyarbakır, Malatya`da üsleri olan NATO`nun sadece buralarda değil, diğer birçok üste kara, deniz ve hava üsleri olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ile yakın ilişkileri bulunan Washington Enstitüsü`nün yayınladığı bir raporda gerçeği gözler önüne serdi. Enstitünün yayınladığı raporda Türkiye`de NATO radarları, ABD üslerinin Türkiye toprakları üzerine konuşlandığı, buralarda füze üsleri, radar üsleri ve bomba üsleri olduğu belirtildi. Açıklanan haritaya göre Türkiye tamamen ABD ve NATO üsleri tarafından işgal edilmiş durumda.

Mardin`dekini restorasyon ortaya çıkardı

Türkiye`nin bir çok bölgesinde NATO`ya ait üslerin olduğu ancak bunların birçoğunun gizli olduğu belirtiliyor. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde Mardin`de yaşandı. Mardin`deki tarihi kalenin restorasyonunun NATO`ya takılması ile birlikte Mardin`de de NATO radar üssü olduğu ortaya çıktı. Gizli tutulanların dışında NATO`nun Türkiye`de bilinen 28 adet üssü var.

İşte tek tek o üsler

İncirlik Hava Üssü - Adana (ABD hava kuvvetleri 39. Ana jet üssü burada görev yapıyor), İzmir Hava Üssü (42 uçak ve 300 asker-personel bulunan üste I-HAWK ve Roland füze sistemleri konuşlandırılmıştır), Şile üssü (Stinger füzelerinin fırlatılması için uluslararası standartlarda bir atış alanıdır), Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı (Irak savaşı sürecinde NATO tarafından getirilen AWACS`lar burada üslenmiştir), Balıkesir 9. Hava Jet Üssü (Bu üsde 6 adet "vault" denilen füze rampası bulunmaktadır.) Ayrıca Muğla Aksaz Deniz Üssü, Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin`de NATO`ya bağlı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri (CAOC6), Malatya Kürecik-Füze Kalkanı radarları, Afyonkarahisar Askeri havaalanı - NATO tarafından "Ana Jet Bakım Üssü" olarak kullanılmaktadır ve NATO`nun en büyük 2. havaalanı, Tekirdağ Çorlu Havaalanı- AWACS`lar burada üslenmişti. Lojistik destek üssü, Hatay Kisecik Radar Üssü.

Milli Gazete

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir