• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
ABD'den skandal Filistin kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buna göre Trump yönetimi, 40 yıllık ABD politikasını değiştirdi. ABD, artık siyonist rejimin işgal ettiği Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerini yasadışı olarak tanımayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump yönetimi olarak, Batı Şeria'da işgal edilen topraklar üzerinde inşa edilen ve adına “Yahudi yerleşim yerleri” denilen birimlere yönelik Barack Obama dönemindeki politikayı değiştirdiklerini belirten Pompeo, ABD'nin Batı Şeria'daki gelişmelerle ilgili uzun yıllardır sürdürdüğü yaklaşımın, barışın sağlanmasında işe yaramadığını savundu.

Pompeo, 39. ABD Başkanı Jimmy Carter yönetiminin, 1978'de, İsrail'in sivil yerleşim girişimlerinin uluslararası hukuka uygun olmadığını savunduğunu ancak 40. ABD Başkanı Ronald Reagan yönetiminin ise buna karşı çıktığını belirtti.

Pompeo, “Reagan yönetimi, söz konusu yerleşim alanlarının yasa dışı olduğuna inanmadığını ve israil'in sivil yerleşim girişimlerini uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade etti. Tartışmanın tüm taraflarını dikkatlice inceledikten sonra, Trump yönetimi olarak, Başkan Reagan ile aynı fikirde olduğumuzu belirtiyor ve ABD'nin artık Batı Şeria'daki yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünmediğini açıklıyorum.” dedi.

Yahudi yerleşim yerleri, siyonistlerin 1967 Ortadoğu Savaşı'nda işgal ettiği topraklara inşa ediliyor.

İşgal rejiminin, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgal ettiği 1967'den bu yana inşa edilen 140 kadar yerleşimde 500 bin dolayında Yahudi yaşıyor. Yerleşimler, uluslararası hukuka aykırı olarak inşa ediliyor. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir