• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
957 ilçeye öğretmen destek noktaları açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Ziya Selçuk, yeni eğitim vizyonunda, sınıfı duvarların dışına taşıma hedeflerinin bulunduğunu belirtti.

Eğitimlere öğretmenlerin erişimi ile ilgili yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırma hedefinde olduklarını belirten Bakan Selçuk

“Türkiye'nin 957 ilçesine öğretmen destek noktaları açıyoruz. Şu an tasarım aşamasındayız ve en kısa zamanda her ilçede yapılanmamızı tamamlayacağız. Bu öğretmenlerimiz için bir nevi ayağını eğitim fakültesinden kesmemek demek, bir nevi lisansüstü çalışma demek, öğretirken öğrenmeye devam etmek, gelişimini düzenli ve sistematik olarak devam ettirmek, durmadan öğrenmek demek. Bir öğretmenin mesleğe başladığı günden emekliliğine kadar geçen sürede eğitimde, dünyada, teknolojide meydana gelen değişiklikleri göz önüne alırsak eğer asla başladığımız yerde bitirmediğimizi bu sürecin öğretmenlerimiz için büyük bir eğitim ve yenilenme gerektirdiğini kabul ederiz. Öğretmen eğitimlerini, meselenin bütününe bakıldığında çok büyük bir dilim olarak görüyorum.” dedi.

Bakan Selçuk, ilk ara tatille ilgili ise şunları kaydetti:

“Bu uygulamayla birlikte çocuklarımıza nefes aldıralım, sizlere de mesleki gelişim programlarımız için zaman ayırabilelim istedik. Bu konudaki gönüllülüğünüz ve desteğiniz için teşekkür etmek isterim. Bizim çıkış noktamız sizlersiniz. Öğretmenin gayreti, isteği, öğrenme çabası, öğrenme yolculuğunu sürdürme çabası olmazsa yol alamayız.” (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir