• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Ankara`da 5 İşyeri Alev Alev Yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Olay, saat 04.00 sıralarında, Yenimahalle İvedik Organize Sanayi Bölgesi 734 sokakta meydana geldi. Henüz tespit edilemeyen bir nedenden ötürü boya atölyesinde yangın çıktı. Yanıcı maddelerin etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler bitişikteki diğer işyerlerine sıçradı. Çiğ köfteci imalatçısında gece vardiyasına kalan bir işçi, yoğun dumanları görünce durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye erleri iki sokağı da gören işyerlerine her iki taraftan müdahale etti. Yangına şinörkel vasıtasıyla havadan müdahale edilirken bazı itfaiye erleri çatıya çıktı. Alevler bir ara 5 metreye kadar yükseldi. Su tankerleri yangın bölgesine sürekli su takviyesi yaptı. İtfaiye erlerinin imdadına yağmur yetişti. Polis ekipleri sokak giriş ve çıkışlarında tedbir aldı. Bir saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma işlemleri saat 07.00`ye kadar sürdü.

Çiğköfte imalatında çalışan Osman Karadoğan, hava almak için dışarı çıktığında dumanları gördüğünü belirterek, ”Hemen itfaiyeyi ve sanayi bölgesinin güvenliğini aradım. İşyerlerinin camına vurarak içeride kimsenin olup olmadığını kontrol ettik. Bazı işyerlerinin camları patladı. İşyerlerinin üzerinde numaralardan sahiplerini aradım. Bir tanesi haricinde diğerleri işyerlerinin yandığına inanmadılar. Hatta inandırmak için kendilerini polis memuruyla görüştürdüm. Bana, ‘Bu saatte yangın mı olur?` diye karşılık verdiler” dedi. Olay yerinde olan bir polis memuru da telefonda görüştüğü işyerleri sahiplerini ikna etmekte zorlandı.

Aralarında boya imalatçısı ve kaporta atölyesi bulunan 5 işyerinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Kaynak: CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir