• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
İlkokul öğrencilerinden Mevlid-i Nebi etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Zekai Dursun İlkokulu'nda, okul öğretmenlerinden Fikri Akkılıç'ın organize ettiği etkinliğe, okul öğrencilerinin yanı sıra, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Mevlid-i Nebi etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından günün anlam ve önemine binaen etkinliği organize eden Fikri Akkılıç bir konuşma yaptı.

Her yıl Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in doğum yıldönümünde, Mevlid-i Nebi etkinlikleri şeklinde çeşitli anma programlarının yapıldığını hatırlatan Akkılıç, "Hazreti Peygamberimiz, hayatın her alanında bizler için gerçek bir örnek ve yol göstericidir. O'nu anlatmak, benimsemek, özümsemek ve örnek yaşantısını davranışlara dönüştürmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Aile toplumun temeli, devletlerin teminatıdır"

Bu yıl ki ana tema ve mesajın, Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in aileye verdiği önemi kavratmak olduğunu söyleyen Akkılıç, "Aile toplumun temeli, devletlerin de teminatıdır. Aile yıkılırsa toplum ve devlet çöker. Bugün aile yapımızı ve aile kurumunu temelden bozmak için birçok olumsuz çalışma ve projeler mevcuttur. Ailede birlik, saygı, sevgi, sadakat, işbirliği ve merhamet anlayışı yok edilerek aile kurumu parçalanmaya çalışılıyor. Günümüzde epey bir başarı kazandıklarını gözlemleyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Akkılıç, "Ailedeki parçalanmışlığı önlemenin, aile fertleri arasındaki kopukluğu gidermenin, birlik ve beraberliği sağlamanın, yeniden sevgi, şefkat ve merhameti ailede hâkim kılabilmenin yegane yolu Hazreti Peygamber'in örnek yaşantısını takip etmektir, Peygamber Efendimiz'in aile hayatında sergilemiş olduğu örnek yaşantısını benimsemek ve özümsemektir. Bugün aile konusunda yaşadığımız facianın önüne, ancak Hazreti Peygamberi örnek almakla, güzel yaşantısını kendi davranışlarımıza dönüştürmekle geçebiliriz." dedi.

Mevlid-i Nebi etkinliğinin düzenlendiği okul öğrencileri tarafından Peygamber sevgisini anlatan şiirler okundu. Çocukların okuduğu şiirler, öğrenci velileri ve öğretmenlerde duygusal anlar yaşanmasına yol açtı.

Zekai Dursun İlkokulu öğrenci, öğretmen ve öğrenci velileri tarafından ilgiyle izlenen etkinlik, Kız Çocuk İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle son buldu. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir