• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
"Batman’da 23 acil sağlık hizmetleri istasyonu mevcut"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Emekli TOKİ’de bir ay önce yapımına başlanmış olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu tamamlandı. Sağlık hizmeti vermeye başlayan 112 ASHİ mevcut bölgede vakaya ulaşma sürecini de kısaltmış oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, daha iyi sağlık hizmeti verebilmek amacıyla Emekli TOKİ’de acil istasyonu oluşturulduğunu söyledi.

Kurulan istasyonla vakaya ulaşma sürecinin kısaldığını ifade eden Pamukçu, "Emekli TOKİ yerleşim yerinin merkeze uzak olması, ulaşımda olası sıkıntıların yaşanabilmesi durumuyla karşı karşıya kalabilen semt sakinlerine daha iyi sağlık hizmeti verebilmek için o bölgede acil istasyonu oluşturuldu. Böylece vakaya ulaşma süreci daha da kısaltılmış oldu. Emekli TOKİ Aile Sağlığı Merkezi içerisinde oluşturulan, 12 personel, bir adet tam donanımlı ambulans ile 7/24 usulüne uygun çalışacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Batman ilimize bağlı 15 bin nüfuslu Yenişehir Mahallesi Kuyubaşı TOKİ, Emekli TOKİ, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü KYK Yurtlar Bölgesi, Balpınar Beldesi ve ilimiz merkezine bağlı çevre köylere acil sağlık hizmeti sunmaktadır." dedi.

Batman genelinde 23 acil sağlık hizmetleri istasyonunun bulunduğunu belirten Pamukçu, "Batman genelinde toplamda 23 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Yeni hizmet vermeye başlayan Emekli TOKİ 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun semt sakinlerine ve Batman halkına hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir