• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Hong Kong gösterilerinde şiddet tırmanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hong Kong'da 5 ay önce yönetime karşı barışçıl olarak başlayan ancak son zamanlarda şiddetle büyüyen gösteriler devam ederken, göstericiler ile polis arasında yaşanan şiddet olayları da tırmanmaya başladı.

Hafta sonunda Hong Kong polisi göstericilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale edince, göstericiler de Molotof kokteyli ve oklarla karşılık verdi. Göstericilerin attığı bir okun polise isabet etmesi sonucu bacağından yaralanan polisin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Hong Kong'taki sokak gösterileri; tren istasyonları, alışveriş merkezleri, havaalanları ve şehir merkezinin ardından şimdi de üniversitelere sıçradı. Polisten kaçan göstericiler üniversitelere sığınırken, polis ile öğrenciler arasında da çatışmaların başladığı gelen haberler arasında.

Hong Kong polisinin göz yaşartıcı gazından etkilenen protestocular, Hong Kong Politeknik Üniversitesi'de doğaçlama olarak yaptıkları barikatların arkasına sığınarak gösterilerini devam ettirdiler.

Hong Kong çevik kuvvet polisi, Pazar günü göstericilere, üniversite kampüsünden ayrıldıkları sırada biber gazı ile müdahale etti.

Öte yandan, aylardır devam eden protestolarda bir ilk daha yaşandı. Çin ordusuna bağlı askerlerin ilk kez kışlalarından çıkarak gösteri alanlarında görev yapmaya başladığı belirtildi. Çin ordusuna bağlı askerlerin, silahsız olduğu ve sadece göstericiler tarafından trafiğe kapatılan yolların yeniden açılmasında görev yaptığı bildirildi. (İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir