• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
ABD`den Güldüren İdam Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Eylül tiyatrosunu bahane ederek İslam coğrafyasını işgal eden ABD`den güldüren bir idam kararı çıktı. 2002`de işgal ettiği Afganistan`da binlerce müslümanı katleden Amerika tepkileri sulandırmak adına bir askeri idam etme kararı aldı...

Afganistan `da görev yaptığı üssün yakınlarındaki bir köyde 16 sivili öldüren Amerikalı asker Robert Bales için ölüm cezası istendiği bildirildi.

Askeri savcı, geçen ay ``taammüden adam öldürmek`` suçlamasıyla ön duruşması yapılan 39 yaşındaki Bales`in 11 Mart sabahı Afganistan `ın güneyinde görevli olduğu üssü terk ettiğinin, yakınlardaki bir köye saldırı düzenledikten sonra üsse döndüğünün, sonra tekrar üsten kaçıp bir başka köye saldırı düzenlediğinin belirlendiğini ifade etti. 9`u çocuk 16 kişi yaşamını yitirdiği saldırılar, Afganistan`da büyük infial uyandırmış, düzenlenen protesto gösterilerinin ardından ABD, Afganistan`daki operasyonlarına geçici olarak ara vermek zorunda kalmıştı.

Bales`in, Seattle`in güneyindeki Lewis-McChord Üssü`nde yapılacak duruşması için henüz bir tarih belirlenmedi.

Robert Bales `in avukatı John Henry Browne, savaş bölgesinde dördüncü kez görev yapan müvekkili için ölüm cezası talep edilmesinin ``sorumsuzluk örneği`` olduğunu söyledi.

Browne, ``Ordu, travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konulduğunu bile bile Bales ve diğer askerleri çatışma bölgelerine gönderiyor. Sonra da sorumluluk almıyor. Ordu, kendi aldığı hatalı kararları örtbas etmeye çalışıyor`` dedi.

Bales`in eşi Kari Bales ise eşinin tarafsız bir biçimde yargılanmasını umduğunu ifade etti.

ABD `de 1961 yılından bu yana ordudan kimse idam edilmedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir