• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Ev ödevi: fayda mı zarar mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 dakikalık ev ödevi kuralı iyi bilinen bir standarttır. Bu kuralda her akşam için 10 dakikalık ödevler verilir. Ödevin süresi yaş grubu ve sınıf seviyesine göre farklılık gösterir. Bu süre birinci sınıf için 10 dakika, ikinci sınıf için 20 dakika ve üçüncü sınıf için 30 dakikadır. 

Ancak öğretmenler her öğrencinin farklı olduğunu unutmamalıdır. Çok fazla ev ödevi vermek ciddi bir risktir. Yapılan araştırma, ilkokul öğrencilerinin ev ödevlerinden neredeyse hiç akademik fayda sağlamadığını göstermiştir. Ödevleri kısa tutmak ve aile, oyun için zaman ayırmak son derece önemlidir. 

Orta okul öğrencileri ev ödevlerinden ilkokula göre daha fazla fayda sağlamaktadır. Ancak 90 dakikadan sonra test puanları düşmeye başlar. 

Ev ödevlerinden en çok akademik fayda sağlayan grup ise lise öğrencileridir. Ancak çok fazla ev ödevi sağlıksız bir stres seviyesine, uyku sorunlarına ve fiziksel sağlık problemlerine neden olabilir.

Ev ödevi şüphesiz ki faydalıdır. Ancak araştırmada açıkça ifade edildiği üzere aşırı derecede ev ödevi vermenin ciddi sonuçları vardır.

Kaynak, TZV

Bu haberler de ilginizi çekebilir