• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Tarihi kapının restorasyon çalışmaları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserlerin taşınma ve restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda HES projesi kapsamında Ilısu Baraj göleti altında kalacak 12 bin yıllık geçmişi olan tarihi antik kent Hasankeyf’in önemli tarihi eserlerinden biri olan ve Kültürel Park Alanı’na taşınan Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, yeni Hasankeyf’te bulunan Arkeopark’a taşınan Orta Kapı'nın sergi, sunum ve restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Açıklamada, “Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında Hasankeyf göl alanında kalmakta olan ve bin 423 senesinde, Eyyubi Döneminde Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilmiş olan Orta Kapı yeni Hasankeyf’teki Arkeopark’a giriş konumunda taşınmıştı. Orta Kapı’nın yeni yerindeki sergi, sunum ve restorasyon çalışmaları tamamlanmıştır.” denildi.

Kültürler varlıkları koruma kurtarma çalışmaları kapsamında 12 Mayıs 2017 yılından bu yana Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı, Eyyubi (Kızlar) Camisi, Sultan Süleyman Külliye kapısı (Taçkapı), çeşmesi ile minaresi ve Er-Rızk Cami minaresi Kültürel Park Alanı'na taşınmıştı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir