• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
10 Kasım törenlerinde bir skandal daha! Katılmayanlar da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - 10 Kasım törenlerinde küçük çocukların Mustafa Kemal’in önünde secde ettirilmesi toplumda büyük infiale yol açtı. Organize ve planlı şekilde gerçekleştirildiği ortaya çıkan rezalet sonrası bir skandal kararın da Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi’nde verildiği öğrenildi.

10 törenlerinde küçük çocukların M. Kemal’in posterleri önünde secde ettirilmesinin yankıları sürerken, Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi’nde de 10 Kasım törenine katılmayan bir öğrencinin hedef alındığı ortaya çıktı.

Öğrenci tehdit edildi

Okul yönetiminin törene katılmadığı gerekçesiyle bir öğrenciye gönderdiği dilekçe ile hesap sorduğu ve törene neden katılmadığının belge ile bildirmemesi halinde kınama cezası uygulayacağı tehdidinde bulundu.

Dilekçede, öğrenciye kınama cezası verilmesi durumunda sadece başarıya göre verilen takdir ve teşekkür belgelerinden de mahrum bırakılacağına yer verildi.

Resmi yazı ile hesap soruldu
Okul yönetimi tarafından, törene katılmayan öğrenciye gönderilen dilekçede, öğrencinin yoklama listesinde törene katılmadığının tespit edildiği bildirilirken, “Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği disiplin bölümünün 164. Maddesi 1 f ve 24 bendi gereği kınama cezası gerektiren davranış işlenmiş bulunmaktadır. Kınama cezası alan öğrenci, yönetmelik gereği takdir ve teşekkür belgesi alamamaktadır. Törene neden katılmadığınızı belgeleri ile birlikte açıklayınız?” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir