• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
Elektrik Kesintileri Bağlar Halkını Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bağlar ilçesi Göçmenler ve Gürse Caddelerinde saat: 18.30 sıralarında sık sık elektrik kesilmesine tepki gösteren Mahalle sakinleri, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı.

Elektrik kesintilerini protesto eden mahalle sakinleri, elektrik kesintilerinden dolayı TEDAŞ yetkililerini aradıklarını, ancak hiçbir yetkilinin sorunlarını gidermediğini söylediler. Mahalle sakinleri, \"Bizler bir haftadan beri elektriksiziz ve TEDAŞ buna bir çare bulmuyor. Nereye gitsek kimse bize bir çare bulmuyor. Bizim yakacak ne kömürümüz ne de bir sobamız var. Eğer elektriğe çare bulmazlar ise gereği neyse yapacağız. Muhtarımıza dahi sorunu söyledik, ama bir çare bulmadı. Elektrik olmadığından hayat şartlarımız güçleniyor. Evde yemek yapamıyoruz. TEDAŞ herkese aynı muameleyi yapmıyor. Savcıya dahi dilekçemizi verdik ve hiçbir ses çıkmadı\" dedi.


Gürsel Caddesindeki Mahalle Sakinleri ise, kesilen elektrikler yüzünden halkın sokağa çıktığını ve çaresizlikten yolu trafiğe kapattıklarını belirterek, \"Elektrik kesintileri yüzünden bunalıma girmiş durumdayız. Sözde şehirdeyiz ama halimize köylüler dahi gülmeye başladı. Mum ışığında işlerimizi görmeye başladık. Yetkililerden ricamız biraz duyarlı olmalarıdır. Her kışa girdiğimizde bu sorunu yaşıyoruz, ama bir haftadır sık sık elektriklerimiz gidiyor. Valiye sesimizi duyuramıyoruz ve hiçbir yetkili bizi görmez oldu\" dediler.


Yetkilileri göreve çağırarak yaşadıkları bu sıkıntıların ve mağduriyetlerin giderilmesi için bir çözüm bulmasını isteyen Mahalle sakinleri, sorunlarının giderilmediği takdirde ileriki günlerde çok daha büyük eylemler yapacaklarını belirttiler.

Mahalleli, yol kesme eylemine devam ediyor. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir