• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Hür Tefekkürün Kaleleri Üsküdar`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Üsküdar Belediyesi, Dergi Editörleri Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 3. Dergi Günleri kapsamında dergi fuarı açıldı. Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi, Ulaşım Müzesi`nde yapılan dergi fuarı 100`ü aşkın derginin katılımıyla gerçekleşti. Onur konuğunun Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal olduğu fuara, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Dergi Editörleri Birliği Başkanı Süleyman Karakaş, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı`nın yanı sıra dergilerin editörleri ve yazarları da katıldı.
 
Açılışta söz alan Kara, özellikle internetin hayatımıza girmesiyle birlikte darbe alan matbu yayıncılığın devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Dergi yayıncılığının karşılaştığı zorluklardan bahseden Kara, yayıncılığın gençlerin Türk dilini kullanmasına yaptığı katkı ve internetin dilin yozlaşmasını hızlandırdığına değindi.
 
Kara`nın ardından konuşma yapan Ali Haydar Haksal ise Cumhuriyet`in kuruluşundan bugüne dergi yayıncılığının geldiği noktayı anlatarak "bugün dergiler var olma mücadelesi vermektedir" dedi.
 
Fuar 19-23 Aralık tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. 20 adet söyleşi ve etkinliğin yapılacağı fuarda ziyaretçiler edebiyattan fikre, dinden çocuk dergilerine kadar birçok alanda dergileri bir arada görme ve edinme imkanına sahip olacaklar. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir