• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
"Gazze'deki katliam karşısında vatanın diğer yarısı nerede?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Abbas başkanlığındaki Fetih Hareketi'nin tarihi liderlerinden ve Merkez Kurulu eski üyelerinden Zekeriya El-Ağa, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılar sırasında Batı Yaka'ya hâkim olan sükûnetin garip olduğunu söyledi.

Zekeriya El-Ağa yaptığı açıklamada, "Son günlerde işgal ordusu tarafından Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen katliam ve yıkım karşısında vatanın diğer yarısı nerede?" diye sordu.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarına karşı Batı Yaka'da herhangi bir tepki olmadığına işaret eden El-Ağa, "Sanki Gazze Şeridi'nde yaşananlar vakvak ülkesinde yaşanıyor." dedi.

Zorluk anlarında insanların kardeşlerinden destek beklediğini belirten El-Ağa, eskiden kendilerine destek olmadıkları için Arap ülkelerindeki halkları eleştirdiklerini fakat Filistinlilerin kendi aralarındaki durumun farklı olduğunu, bir tarafı ağrısa diğer yanı acı hisseden tek bir beden gibi olmaları gerektiğini dile getirdi.

Zekeriya El-Ağa kimdir?

Zekeriya El-Ağa, 1994 yılından 2017 yılına kadar Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyeliğini yapmış ve 2018 yılına kadar da Filistin Kurtuluş Örgütü Mülteci İşleri Dairesi Başkanlığı görevini yürütmüştü. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir