• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünyanın Hastalığı: Depresyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - \"Beynin Çalışma Sistemi ve Günümüz Sıkıntılarının Kadınlar Üzerindeki Etkileri\" başlıklı sunumu ile İzmir Üniversitesi Kadın ve Toplum dersine konuk olan Yaşam Koçu ve NLP Uzmanı Ender Kızılkaya, kişinin yaşadığı sorunları algılama ve çözme yolları ile ilgili görüşlerini aktardı.

 

Her iki kadından birinin hayatında en az bir kez depresyona girdiğini ifade eden Kızılkaya, dünyada en fazla yaşanan hastalığın depresyon olduğunu ifade etti.

 

Gelecek Planı Bedeni de Motive Eder
Sonuca ulaştırılmayan, çıkışa gitmeyen durumların kişide huzursuzluk, sıkıntı, endişe, korku ve paniğe neden olduğunu belirten Kızılkaya, anksiyete, depresyon, paranoya ve panik atak rahatsızlıklarının sebebi olan çözümsüzlükten kişinin kendisini uzak tutması gerektiğini söyledi.

 

Kişinin kendine yaptığı yatırımların ve geçmiş yaşantıların hayatta karşılaşılan durumları algılamada büyük önemi olduğunu dile getiren Kızılkaya, \"Geçmişini suçlayan, geleceğe dair planlarını doğru yapılandırmayan kişi yeni durumları tehdit olarak algılarken, kendini doğru yapılandıran, maneviyatı güçlü kişiler yeni durumları fırsat olarak algılar. Geleceğe dair düzgün yapılan planlar bedeni de motive eder. Çözümsüzlük ile karşılaşıldığında kriterlerin yeniden gözden geçirilmesinde fayda vardır\" diye konuştu.

 

Program, öğrencilerin sorularına verilen yanıtlardan sonra sona erdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir