• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
SAPKINLIK ORGANİZE Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Okullarda yaşanan skandal görüntüler tartışılmaya devam ediyor. 29 Ekim ve 10 Kasım’da çocuklara yaptırılan skandal uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Bir okulda öğretmen çocuklara ‘Mustafa kemal yaratıcıdır” sözlerini söylettiği görüntüler ortaya çıktı. Yazar Yusuf Kaplan, “Bunlar münferit hadiseler değil, MEB bu konuda yetersiz kaldı.” derken Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ise “Bu sapkınlığın arkasındaki organizasyon ortaya çıkarılmalı” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR MÜNFERİT HADİSELER DEĞİL!”

Okullarda 10 Kasım etkinlikleri kapsamında yapılan skandal törenleri değerlendiren Yazar Yusuf Kaplan, “Bu yapılanlar toplumu karıştırmak için yapılan etkinliklerdir. Bolivya’daki darbede bir diziden etkilenen insanlar sokağa döküldü ve devlet başkanını devirdiler. Bu yaşananlar önümüzdeki dönemde oluşabilecek kaos senaryolarının örneğini oluşturuyor. Bir ülkenin içeriden karıştırılması göstere göstere yapılıyor. Ülkeler eskiden tavandan karıştırılıyordu şimdi ise tabandan karıştırılıyor. Bu yönelimin organize bir sonucudur. Türkiye’de yaşanan 10 Kasım etkinliklerine ‘Milli Eğitim Bakanlığı bunu cezalandırsın’ diye tepki koyuyoruz ama bunlar münferit hadiseler değil.” dedi.

“MEB YETERSİZ KALDI, GÖREVDEN ALINMALI”

“Kim bunları yapıyor bilmiyorum” diyen Kaplan sözlerine şöyle devam etti: “Ama bunların organize bir olay olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunlar bilinçli bir şekilde yapılıyor. Bunlar toplumu germeye çalışan provokatörlerdir. Sinir uçlarımızla oynuyorlar. Zaten yeteri kadar gergin ve kutuplaşmış bir toplumumuz var. Tam bir tezgah kurulmuş ve bizim bu tezgaha gelmememiz lazım. Bu tip hadiselerle kaotik bir ortam oluşturmak istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda kesinlikle yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bunlar münferit olaylar değil. Eğer gerekiyorsa Milli Eğitim Bakanının görevden alınması gerekiyor. Bu tip hadiselerin artması önlem alınmadığını gösteriyor.”

“BUNUN ADI KEMALİST FAŞİZMDİR”

Mustafa Kemal’e secde görüntülerini faşizme benzeten Yusuf Kaplan, “Bunu söylemek zorundayız. Çocuklarımızın kafasına vura vura ‘Mustafa Kemal yaratıcıdır’ dedirtiyorlar. Resimlerinin önünde secde ettiriyorlar. Birde öğretmenler kendilerini koreografi falan diyerek savunmaya kalkmış, böyle koreografi mi olur? Bunun adı Kemalist faşizmdir. Buna bir önlem alınması lazım. Önlem alındığı takdirde kendilerine çeki düzen vereceklerdir. Aksi halde çok da şımarmış durumda olduklarını görebiliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şey tepkilerin kişiler üzerinden verilmemesi gerekiyor. Evet, Mustafa Kemal’i sevmeyebilirsiniz ama saldırmamalısın. Yani biz onların kutsalına saldırmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN EN BÜYÜK TARİKATI ‘KEMALİZM TARİKATI’DIR”

Bu görüntülerin bir daha yaşanmaması için ‘Türkiye Kemalizm ile hesaplaşmalıdır’ diyen Kaplan, “Bununla yüzleşmemiz gerekiyor. Entelektüel olarak bir tartışma ortamı oluşturabilmeliyiz. Kemalizm nedir? Bir felsefe mi, bir din mi yoksa bir ideoloji midir? Bunun tartışılması gerekiyor. Bunu geniş bir çerçevede konuşabilmemiz gerekiyor. Hani şeyhler, müritler ülkesi olmayacaktı bu ülke? Gidin bakın Anıtkabir ne hale geldi? Bunları söyleyince de sosyal medyadan linç ediyorlar. Bakın bu ülkenin en büyük tarikatı ‘Kemalizm Tarikatı’dır.” Birde koruma kanunuyla ilgili tartışmalar var. Kimi kimden koruyorlar? Bunun kaldırılması lazım.” diyerek tepki gösterdi.


Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi

“BU SORUŞTURMAYLA ÇÖZÜLECEK BİR MESELE DEĞİL”

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ise “İznik’te yaşanan hadise 29 Ekim’de ortaya çıkmıştı. Bu da kamuoyunun tepkisine neden oldu. Biz de gerekli uyarıları yapmıştık. Ama 10 Kasım’da bu olayın münferit birkaç olay olmadığını 20’nin üzerinde ilde yapıldığını gördük. Burada rahatsız eden şeylerin birkaç boyutu var. En başta eğitim yuvalarını ideolojik kamplaşmaların merkezi haline getirmenin acı sonuçlar doğurduğunu geçmişte gördük. Öğrenciler üzerinden planlar yapılıyor. Böyle bir planlamayı, böyle bir organizasyonu bugün de görüyoruz. Bu sadece birkaç soruşturmayla çözülecek bir mesele değil. Bu sapkınlığın arkasındaki organizasyon ortaya çıkarılmalı” dedi.

“TOPLUMU ÇATIŞTIRMAK İÇİN EĞİTİMİ KULLANMALARINA İZİN VERMEMELİYİZ”

“Asıl rahatsız edici olayın inançlarımıza aykırı bazı uygulama ve sözlerin çocuklara söyletilmesidir” diyen Selvi, “Bu yaşananlar karşıtlık oluşturarak düşmanlıklar üretmek isteyen yapının ürünüdür. Dolayısıyla çok rahatsızlık oluşturdu. Bunun üzerine ciddi bir şekilde gidilmeli. Milli Eğitim Bakanlığının soruşturma açması da önemli. Herkesin son derece dikkatli olması gerekiyor. Bu kirli emellere karşı tepkisiz kalmamalıyız. Bunları yapanlar Atatürk veya Atatürkçülükle alakaları da olmayan insanlar. Bunu bir paravan olarak kullanıp çocuklarımıza inançlarımıza aykırı uygulamalar yaptırıyorlar. Aldığımız bilgilere göre sadece küçük çocuklarımızın saf duygularını istismar etmiyorlar. Yetişkin gençlerimizi de bu şekilde başka orgnaziyonlara alet ettiklerini gördük. Toplumu çatıştırmak için eğitimi kullanmalarına izin vermemeliyiz. Bunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir