• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Büyük Dönüş Yürüyüşü' işgal çetesinin saldırılarına takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze (AA) 
Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma Yüksel Ulusal Komitesinin açıklamasında, gösterinin gelecek hafta yapılacağı bildirildi.

Filistinliler, Gazze Şeridi'nde 30 Mart 2018'den bu yana her cuma "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. Gösteriler, 20 ayın ardından ilk kez kesintiye uğramış oldu.

34 Filistinli hayatını kaybetmişti
İşgal çetesinin 12 Kasım'da Gazze'de İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve düzenlediği operasyon bölgede tansiyonun yeniden yükselmesine neden olmuştu.

İslami Cihad, Ebu'l Ata ve eşinin hayatını kaybettiği işgal çetesinin saldırısına roket atışlarıyla karşılık vermişti.

İşgal çetesi 2 gün boyunca Gazze'de İslami Cihad'a ait hedeflere saldırılar düzenlemiş, Filistinli direniş örgütü ise işgal çetesi tarafına 360'tan fazla roket atmıştı.

İşgal çetesinin saldırılarında aralarında 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı.

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda işgal çetesi ile bu sabah yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir