• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Van`da Köprülü Kavşağın Tamamlanmamasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Perakendeciler Derneği (PERDER) Van şube Başkan Sıddık Tatar, Van`da 2 ay önce bitirilmesi gereken köprülü kavşağın tamamlanmamasına tepki göstererek, yapımı tamamlanmayan kavşağın ülke ekonomisine büyük kayıplara neden olduğunu belirtti.

23 Ekim`de yolun trafiğe açılması gerektiğini söyleyen Tatar, 60 gün geçmesine rağmen yolun trafiğe açılmadığını ifade ederek, \"Yol yapımı ve kapalı olması, kedili mevkisinde bulunan ülke ekonomisinin büyümesinde büyük rolü olan büyük ticari mağazaların ciro olarak büyük kayıplara uğramış ve iflas eşiğine gelmiştir. Bu mağazaların çalışan potansiyeli
olarak Van ilinin iş gücü potansiyeli yüzde 15 olarak bu mevkide bulunmaktadır. Yol yapımı sürdüğü müddetçe ister istemez bu işyerleri maddi zararlara uğruyoruz ve bu işyerlerimizi kapatmanın eşiğine gelmiş bulunmaktayız\" dedi.

Büyükşehirlerde kısa sürede biten köprülere bitiş süresinin adının verildiğine dikkat çeken Tatar, \"Büyükşehirlerde biten köprülere, altgeçit ve üst geçitlere hep isim verilir. `21 Gün Köprüsü`, `36 Gün Köprüsü` gibi… Acaba bizim ilimizdeki köprüye de `10 Ay Köprüsü` ismi mi verilecek, merak ediyoruz. Bu bir rekordur. Hiç kimse 10 ayda köprü bitirmemiş\" diyerek yetkililerden vermiş oldukları sözleri yerine getirmelerini istedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir