• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli Mültecilere Rahmet Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Esad rejiminden kaçarak Van Özalp yolu üzerinde derme çatma çadırlarda kalan yardıma muhtaç Suriyeli mülteci ailelere, Rahmet Eli Gıda Bankası, gıda ve giyim yardımında bulundu.

 

Çadırları Sular Altında, Elektrik ve Suları Yok
Kendilerine yardım talebinde bulunan Suriyeli mültecilere kısa sürede yardım ettiklerini belirten Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, Suriyeli mültecilerin içler acısı durumunu anlattı.
Van`da kış ayının da iyice bastırması nedeniyle mültecilerin hastalılıklarla karşı karşıya kaldığını belirten Özhan, \"Mültecilerin durumları içler acısı. Kimi aileler çadır bile bulamamış. Naylon poşetlerle derme çatma bir çadır yapmışlar. Çadırlarını ip bulamadıklarından dolayı başörtüleriyle bağlamışlar.
Yağan kar ve yağmur nedeniyle çadırlarının altını su kaplamış. Isınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir sobaları bile yok. Isınma ihtiyaçlarını yağ tenekelerine atıp yaktıkları odunlardan karşılıyorlar. Elektrik ve suları yok. Tuvalet ihtiyaçlarını 2 km ötedeki bir camide gideriyorlar. Yardım ettiğimiz bir ailede 2 aylık bir çocuk var ve bu çocuk yakılan odunlardan dolayı çıkan dumanlar nedeniyle olumsuz etkileniyor\" dedi.

 

Rahmet Eli Gıda Bankası olarak muhtaç durumdaki mülteci ailelere gıda, giyim ve kışlık battaniye yardımında bulunduklarını ifade eden Özhan hayırsever vatandaşları bu gibi konularda duyarlı olmaya davet ederek herkesi yardım etmeye çağırdı.

 

\"İnfaz Edilir Korkusuyla Kaçamıyor\"
Kendisiyle görüştüğümüz ismini vermek istemeyen bir bayan ise kaynıyla beraber Van`a geldiklerini söyledi.

 

Kocasının, Esad ordusunda asker olduğunu belirten ismini vermek istemeyen mülteci bayan, kocasının kaçmak istediğini; ancak infaz edilir korkusuyla kaçamadığını ifade ederek, \"Suriye`nin sınır köylerinde başıboş otlayan hayvanlarımız var. Çatışma ortamı durduğunda oradaki hayvanlarımızı alıp satmaya düşünüyoruz. Burada çok zor şartlar altında mecburen kalıyoruz. Sağ olsunlar, bize yapılan bu yardımlar bir nebze de olsa ihtiyaçlarımızı giderecek\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir