• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
"Dinlenebilmemiz için bizlere bir haftalık süre verildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bugünden itibaren başlayacak ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan 9 günlük ara tatilin kendileri açısından olumlu olarak değerlendiren öğrenciler, belirtilen takvim aralığını dinlenmek için tanınan süre olarak ifade ettiler.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 24.06.2019 tarih ve 12017312 sayılı 2019/9 nolu genelgesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

MEB'in daha önce açıkladığı yeni çalışma takvimi kapsamında Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil yapılmasıyla ilgili uygulama yönetmelikle düzenlendi. Buna göre, ders yılı 2 döneme ayrılacak ve her dönemde bir ara tatil yapılacak. 

Belirtilen yönetmelik kapsamında pazartesi gününden itibaren başlayacak olan ara tatil, 22 Kasım Cuma günü sona ermiş olacak. Hafta sonları ile birleştiğinde 9 güne ulaşan ara tatil, bugün öğrencilerin yaptığı hafta sonu töreni başlamış oldu.

Son haftalarda yoğun sınav yoğunluğu yaşayan öğrenciler, eğitim alanında tanınan bir haftalık tatili olumlu karşıladıklarını, kendileri açısından bir fırsat olduğunu söylediler.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gürkan Aldağ, tatil süresi içerisinde dinlenip sınav stresini atacağını belirterek, "Kötü olan derslere daha fazla odaklanmaya çalışacağım. Böyle bir ara tatil uygulaması bence güzel oldu. Daha önce 4 ayda bir olurken şimdi dinlenebilmemiz için bir haftalık süre verildi." dedi.

"Derslerden biraz uzak kalmakla dinlenmiş oluyoruz"

Tatilin olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren öğrencilerden Furkan Çelik, "Tatilin olması çok güzel, insan mutlu oluyor. Derslerden biraz uzak kalmakla dinlenmiş oluyoruz. Tatil süresi içerisinde gezmeyi düşünüyorum. Belki kitap okurum." ifadelerini kullandı.

Tatil süresince hayatında herhangi bir fark oluşmayacağına dikkat çeken Serkan Ersan, okul olmadığı günlerde çalıştığından dolayı kendisi açısından bir farkın olmadığını söyledi.

Düşük olan derslerine çalışma imkânı oluşacağından dolayı bu tatilin kendisi açısından iyi olduğunu belirten Yasin Sarı, "Tatilimi ise, kütüphanede ders çalışarak, kitap okuyarak, gezerek bitirmeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Muhammed Mustafa Çiftçi ise, "9 günlük tatilde zayıf olan derslerimi düzeltmeye çalışacağım. Okuldan uzak kalmak aslında kötü bir duygu ama yapacak bir şey yok. Ama yine de tatil güzel olacak." dedi. (Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir