• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya`nın Ulaşım Planları Güncelleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yaşanması muhtemel problemler ve şehrin büyüme stratejilerini göz önüne alarak Ulaşım Ana Planı`nı güncelliyor.

 

Bu kapsamda şehrin önemli kavşak noktalarında, merkez alanlarında, giriş-çıkış noktalarında trafik sayımları, yolcu anketleri gibi saha çalışmalarına başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarla Konya`nın gelecek 15 yılının ulaşım ihtiyaçlarını belirleyerek; gereken bisiklet ve yaya yolları ile toplu ulaşım yatırımları, çevre yerleşim bağlantıları, katlı ve hemzemin kavşak düzenlemeleri gibi yatırımlara yön verecek.

 

Hane Halkı Ulaşım Anketi Yapılıyor
Çalışma kapsamında vatandaşların ulaşım talepleri, görüşleri ve günlük ulaşım aktivitelerinin tespiti ve geleceğe dair tahminlerin yapılması amacıyla Selçuklu, Meram ve Karatay ilçeleri sınırları dahilindeki mahallelerden seçilen 8.200 hanede, yaklaşık 32 bin kişiyle \"Hane Halkı Ulaşım Anketleri\" yapılmaya başlandı.

 

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, sahada çalışan 80 kişilik anketör ekibi ile yapılan anketlerin, çalışmanın en önemli altyapısı olacağı belirtilerek, anket yapılması amacıyla seçilen evlerde yaşayanların kapılarına gelerek kimliklerini gösteren anketörlere yardımcı olmaları istendi.

 

Açıklamada, yapılan faaliyetlerin hedefinin; hafta içi 24 saat içindeki seyahat alışkanlıklarını, yaş, cinsiyet, eğitim, meslek ve gelir durumu gibi demografik özelliklerine göre seyahat alışkanlıklarını, araç sahiplik ve kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıklarının seyahat alışkanlıklarına etkisini tespit etmek olduğu vurgulandı. (M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir