• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Validen iskele altında kalan inşaat mühendisi hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in Akkent Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Türkiye'nin en büyük 2'nci camisi olması planlanan cami inşaatında, dün akşama doğru kubbeye beton dökmek için kurulan iskele çöktü.

Çökme sonucu inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, çöken iskelenin altında kaldı. Küçükcan'ı arama çalışmaları sürerken Gaziantep Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, basına açıklama yaptı.

Şu anda itfaiye, AFAD, AKUT, gönüllü kuruluşlar, yerel halktan gönüllü olarak inşaatçılar, kalıpçıların kendi programları dahilinde çalıştığını belirten Küçükcan, ayrıca arama köpekleri, termal kamera, mikro kameralarla da alana bakıldığını ifade etti.

Arama çalışmalarında yaklaşık 24 saatin geçtiğini hatırlatan Gül, "Henüz kendisine ulaşmadık. İnşallah bugün akşama kadar ulaşmak istiyoruz. Elimizde bunun dışında bir bilgi yoktur. Görgü tanıklarının söylediği yere arkadaşlarımız yoğunlaşıyorlar. Personel anlamında şu anda bir eksiklik yok. Vakit geçtikçe insanlar da geriliyor, beklentiler değişiyor. Bu açıdan biz de arkadaşlarımız da hızlı çalışmaya gayret ediyoruz. Ortada bir göçük var. Adli, idari işlem ayrıca kendi mecrasında devam edecek." dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir