• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Büyükelçilik Temsilcileri Midyat`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, bölge gezisi kapsamında gözlem ve görüşmelerde bulunmak üzere Midyat`a gelen Türkiye`nin İsviçre, İsveç, İngiltere ve Norveç`in büyükelçilik temsilcileri ile bir araya geldi.

 

Başkan Nasıroğlu, İsviçre Büyükelçiliği Müsteşarı Didier Chassot, İsveç Büyükelçiliği Müsteşarı Anna Hammarlund Blixt, İngiltere Krallığı Büyükelçiliği Kâtibi Nadia Hashmi ve Norveç Krallığı Büyükelçiliği Başkâtibi Lise Albrechtsen ve beraberindeki heyeti başkanlık binasında kapıda karşıladı.

 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Başkan Nasıroğlu, heyetin nezaket ziyaretini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Midyat`ın büyük hedefleri olan bir şehir olduğunu ifade eden Nasıroğlu, bu hedefleri gerçekleştirmek için büyük çaba harcadıklarını belirterek, \"Önceden Midyat büyük bir köydü. Göreve geldiğimiz günden buyana yaptığımız çalışmalarla Midyat`ı modern bir şehre dönüştürmek için durmadan çalışıyoruz. Tarihi yapılarımızı turizme kazandırmak için de çalışmalarımız sürüyor. Her yıl en en 2-3 eseri yerel imkanlarımızla restore ediyoruz.\" dedi.

 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Midyat`ta Süryaniler, Kürtler, Türkler ve Arapların yüzyıllardır kardeşçe yaşadığını belirten Nasıroğlu, \"Midyat`ta tam bir dinler mozaiği var. Bu şehirde çan ve ezan sesleri birbirine karışıyor. Müslümanlar, Süryaniler, Ezidiler ve başka dinlere, mezheplere mensup insanlar bir arada yaşayarak, hiçbir tatsızlığa yenik düşmeden bugünlere kadar barış, kardeşlik ve huzur içinde gelmişlerdir ve bu dünyada verilecek en güzel örneklerden birisidir.

 

Herkes birbirine karşı saygılı… Hiç kimse farklı bir inanca sahip olduğu için diğerini ötekileştirmiyor. Bu durum belki başka birçok yerde sorun sayılabilir hatta çok çeşitli olaylar bile yaşanabilir. Fakat Midyat`ta bugüne dek böyle bir sorun yaşamadık. Burada çan ve ezan sesleri birbirine karışıyor. İnsanlarımız birbirlerine selam vererek giriyorlar ibadethanelerine. Farklı inanca sahip insanlar sevinci, üzüntüyü, bayramı, cenazeyi hep birlikte yaşıyor. İnsanların bu kardeşliği, şehrin doğal ve tarihi güzelliğine de güzellik katıyor. Midyat`ta yaşayan Süryanilere elimizden geldiği kadar sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu konuda benim de özel bir hassasiyetim var\" dedi.

 

Suriye`deki Olaylar Bölgeyi Etkiliyor
Suriye`de yaşanan çatışma ve kaos ortamının bölgeyi olumsuz etkilediğini söyleyen Nasıroğlu, \"Suriye`deki olaylardan kaçıp Midyat`a gelen insanlar, çok fazla ve bunların birçoğunun ekonomik durumları da çok kötü aileler. İmkânlarımız ölçüsünde bize başvuran ailelere maddi ve manevi anlamda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabiî ki bu yardımlar için bize gönderilen bir ödenek yok, tamamıyla belediyenin bütçesini kullanıyoruz\" şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir