• DOLAR 32.571
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.65
  • ...
SON DAKİKA
Dere Taştı Mahalle Sular Altında Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesi Çarıklı Beldesi`nde üç gündür etkili olan yağmur sonucu belde merkezinden geçen dere taştı, sular altında kalan ve belde sakinlerinin ulaşımını sağlayan dört menfez de yıkıldı.

Taşan derenin yakınlarında bulunan Yeşil Vadi Mahalle sakinleri, menfezlerin sulara kapılmasından dolayı çok tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, menfezlerin yıkılmasıyla, çocukların eğitiminin ve sağlık hizmetlerinin aksadığını ve su şebekesinin bir kısmının çöktüğünü dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinden Rıfat Kızıltepe, her yıl benzer sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, \"Üç gündür beldemizde elektrik yok, beldemizi oyuncak yapmışlar. Beldemize yönelik ne belediyenin ne de devletin hiç bir hizmeti yok, artık bu tür sıkıntılarımız bitsin diyoruz. Ben belediyeye sesleniyorum, devlete sesleniyorum buraya bir şey yapıyorlarsa sağlam yapılsın biz hangi devirde yaşıyoruz\" dedi. Rıfat Kızıltepe son olarak, beldede iletişim ve ulaşımın kesildiğini sözlerine ekledi.

Menfezler Sulara Kapılınca İki Mahallenin Bir Birleriyle Bağlantısı Kesildi
Bir başka belde sakini Mehmet Şirin Taş, şu anda mahallelerinin yarısı ile iletişim ve ulaşımın kesildiğini belirterek, \"Bundan dolayı akrabalarımız karşı tarafta kalmış bir birlerimizin yanına gidip gelemiyoruz\" şeklinde konuştu.

Bahçesi sular altında kalan Sebahat Dündar ise, \"Gördüğünüz gibi belde halkı olarak çamur içinde kalmışız, yollarımız yapılmamış, dere ıslahı yapılmamış, benim bahçem sular altında kalmış, karşı tarafa gidemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi biran evvel bu menfezleri daha sağlam bir şekilde yapsın\" sözleriyle şikâyet ve isteklerini dile getirdi.

Menfezler Yıkıldı Örgenciler Okula Gidemedi
Gece güven içinde uyuyamadığını ve korktuğunu dile getiren Mahalle sakinlerinden Fatma Meşegül de, \"Mahallelerindeki çocukların menfezlerin yıkılmasından dolayı okula gidemediğini\" ifade ederek belediyeden köprü ve menfezlerin daha sağlam yapmasını istedi. (Osman İçli, Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir