• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
​İş dünyası temsilcileri bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır ekonomisinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen İş Dünyası Buluşmaları kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve kamu kurumlarının yöneticileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Toplantı, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında merkez Kayapınar ilçesindeki bir otelde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzeloğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası 16 Meslek Komitesi ve Küçük Sanayi Siteleri Başkanlarıyla Diyarbakır ekonomisinin gelişme ve kalkınma perspektifinde, bununla ilgili gelecek hedeflerinde geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yapacaklarını söyledi.

Güzeloğlu, “Öncelikle sağlanan huzur ve güven ortamında Diyarbakır'ın temel öncelikleri sektörel anlamda kalkınma perspektifleri, karşılaştırmalı üstünlükleri ve rekabet edebilirlikleri net olarak tüm paydaş ilişkileri ile kalıcı anlamda belirlendi. Bunun sonrasında yapılan çalışmalar her geçen gün bizi istediğimiz hedefe yaklaştıran, Diyarbakır'ın kalkınmasına doğrudan katkı sağlayan çok önemli projelerle taçlandı. Bugün baktığımız zaman Diyarbakır hem tarımda hem tarıma dayalı sanayide hem de hizmetler sektöründe çok önemli bir iddianın adıdır.” dedi.

Güzeloğlu, Şanlıurfa yolunda kurulan yeni Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik İhtisas Organize Bölgesi, Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Silvan Projesi, Bismil ve Ergani de oluşturulacak iki Organize Sanayi Bölgesiyle Diyarbakır'ın Türkiye ekonomisinde farkını çok net olarak ortaya koyacağını söyledi.

Yeni yatırımlarla 25 bin kişilik sigortalı istihdam sağlanacak

Yapılan yatırımlar ile 2 yıl içerisinde en az 25 bin kişilik sigortalı istihdam sağlayacaklarını belirten Güzeloğlu, “Doğrudan istihdamın yanında, yatırımlar sayesinde dolaylı istihdamlar da olacaktır.  Diyarbakır, çok kısa bir dönemde işgücü talep eden bir merkez haline gelecek. Önümüzdeki 3 aylık dönemde yaklaşık birinci çağrı merkezi için bin 500, 2020'nin ilk 6 ayında da tekrardan bin 500 kişilik bir istihdam sağlayacak ikinci bir çağrı merkezi hizmete başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

İl içerisinde faaliyet gösteren değişik meslek ve iş kollarında düzensiz, sağlıksız ve güvensiz ortamda üretim yapan bütün esnaf üretim alanlarını yeni oluşturulan Küçük Sanayi Sitesi yerleşkesinde bir araya getireceklerini kaydeden Güzeloğlu, bugünün çağdaş üretimi, ekonomik, sağlıklı, güvenli altyapı buluşturacaklarını ve yaklaşık 2 bin kişiyi aşkın ek bir istihdam alanı oluşturacaklarını açıkladı.

Konuşmasında turizm sektörüne de değinen Güzeloğlu, “Bugün temel başlıklarını zikredeceğimiz turizm sektöründe Diyarbakır'ı müthiş ve çok zengin birikimini insanlık tarihine ışık tutan güzelliklerini UNESCO'nun tanımlamasıyla somut olan miras ve somut olmayan miras başlıklarındaki bütün varlık değerlerini ekonomik kazanca ve yatırıma dönüştürme kararlılığındayız. Her başlıkta tarih, inanç, kültür, sağlık komple olmak üzere Diyarbakır'ın sahip olduğu zenginlikleri hem geleceğe aktarmak adına hem de kente bir katkı sağlamak adına kararlılıkla kalıcı ve sürdürülebilir projelerle buluşturma sürecindeyiz. Turizmde hizmetler sektörünün getireceği sadece ekonomik bir kazanç olmayacak, insanlık mirası bu aziz ve kadim kenti tüm dünyaya doğru tanıtmak olacak.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir