• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
İl Özel İdareleri Semineri Gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA - Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği tarafından 11. İl Özel İdareleri Semineri Antalya`da gerçekleştirildi. Seminerde Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik konuşmacı olarak yer aldı.

 

Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği tarafından 5302 sayılı yasa gereğince Türk İdare Sistemi içerisinde mahalli idare birimi olarak İl Özel İdareleri organlar arası ilişkiler ile görev ve yetkileri konusunda eğitim programına katılan Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İl Özel İdareleri, kurumsal geçmişi ve hizmet kalitesi ile ülkenin bütününü kuşatan, köklü ve güçlü bir yerel yönetim kurumu olduğunu belirtti.

 

Bilal Çelik İl Özel İdarelerin görev alanına değinerek, \"Sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları, ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde, imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım ve kurtarma, kültür, turizm, gençlik ve spor, orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında, yapmakla görevli ve yetkili İl Özel İdareleridir\" dedi.

 

Çelik, İl Özel İdarelerin işlevlerine değinerek, \"İl Özel İdareleri sorumluluk sahasında yasalarla belirlenen tüm kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi, dengeli ve sürdürülebilir kılınması için yönetimin dört işlevi olan planlama, organize etme, yürütme ve kontrol mekanizmalarını kullanmaktadır.
Bu süreçte katılımcı, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine duyarlı, hesap verebilir bir kurumsal yapı ve hizmet yönetim geliştirmiştir. Verilen hizmetlerin ve yapılan çalışmaların ana amacı, ilin kaynaklarını stratejik bir plan çerçevesinde, rasyonel paylaşım ve kullanımını sağlamak suretiyle kentin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak, kır-kent yaşam kalitesini dengeli olarak yükseltmektir kısaca İl Özel İdareler yaşamın her alanında varlıklarını sürdürmektedir\" şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir