• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
188 araç trafikten men edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri devam ediyor.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı bildirildi.

4 bin 196 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 248 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 10 sürücüye dış ışık donanımı bozuk ve aykırı araç kullanmaktan, 5 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, bir sürücüye alkolmetreye üflemeyi reddetmekten, 2 sürücüye tescil belgesinde gösterilen maksat dışı araç kullanmaktan, 3 sürücüye çalışma izni almadan yolcu taşımaktan, 2 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 15 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 7 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 2 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan, bir sürücüye drift yapmaktan, 804 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam bin 101 sürücü ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

188 araç trafikten men edilirken, 7 sürücünün de belgesine el konuldu. Ayrıca 2 yayaya da trafik ışık ve işaretlerine uymadığı gerekçesiyle para cezası verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir