• DOLAR 32.343
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2240.81
  • ...
Çin: Rusya'nın elinde ABD'yi 10 kere yok edecek silah var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük devletler arasında çok sayıda sivil halkın ölümüne yol açan silah yarışı sürerken, Çin'de yayın yapan öde gelen internet haber sitelerinden Sohu'da ilginç bir haber yayınlandı.

Sohu, Rusya'nın istemesi durumunda Amerika Birleşik Devletleri'ni 10 kere yok edecek silah stoğuna sahip olduğunu ileri sürdü.

Gazete ayrıca Rusya'nın "pek çok güçlüğe rağmen sert -kararlı tavrını korumayı başardığını ve ABD'li yetkililerin hareket alanını daralttığını" yazdı.

Sohu editörleri Ukrayna ve Suriye'deki çatışmalı ortam nedeniyle ABD'nin pek çok kere Rusya'yı vurmanın eşiğine geldiğini, ancak karşı cevaptan çekindiği için bunu yapamadığını dile getiriyor.

Gazetede çıkan değerlendirmede Rusya'nın elindeki nükleer başlıkları ABD topraklarına fırlatabilmek için Tu-160 uçaklarının yanı sıra çok sayıda balistik füzeye ve Borey sınıfı denizaltıya sahip olduğu bilgisi yer aldı.

Çinli uzmanlara göre, ABD ile Rusya arasında bir savaş çıkması durumunda kazananın kim olacağı, cevabı kısa sürede anlaşılamayacak bir soru. Bununla birlikte uzun vadede ABD'yi daha avantajlı gören uzmanlar, zaferin bedelinin ağır olabileceği kanısında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir