• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
`Adalet Nerede Niye Bize Uygulanmıyor?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün mahkûm ailelerine yönelik uyguladığı sevk zulmünden kaynaklanan mağduriyetler artarak sürüyor. İkametlerinden çok uzak illerde oldukları için görüşlerine gidemeyen yaşlı anne ve babalar, çocuklarını göremeden hayata gözlerini yumuyor.
 
Son olarak bir oğlu Sivas cezaevinde, diğer oğlu da Ordu cezaevinde bulunan İzzet Fidancı 12 Aralık Çarşamba günü vefat etti. Hasta ve yaşlı olduğu için oğullarını görüşüne uzun zamandır gidemeyen baba Fidancı`nın, son bir defa oğullarını görme isteği de yerine getirilmedi.
 
Geçtiğimiz aylarda iki defa haberini yaptığımız İzzet Fidancı (89), hasta ve yaşlı olduğundan oğullarını ve damadını göremeden öleceğini dile getirerek yetkililere çağrıda bulunmuştu.
 
Vefatı üzerine babalarının cenazelerine katılmak için yasal haklarını kullanmak isteyen Mehmet ve M.Şakir Fidancı adlı hükümlere ise aradan 7 gün geçmesine rağmen halen izin verilmediği öğrenildi.

"Varlıklı 3-5 Kişiye Sağlanan Hak Neden Kardeşlerimden Esirgeniyor"
Bazılarına verilen hakkın neden kardeşlerine verilmediğini soran hükümlülerin ağabeyi Abdussamet Fidancı, "Kardeşlerimden Mehmet Fidancı Sivas Cezaevi`nde, M.Şakir Fidancı ise Ordu Cezaevi`nde yatmaktadır. Devlet yetkililerine, kardeşlerimin babamın taziyesine gelmeleri için müracaatta bulunduk fakat maalesef Mehmet Haberal gibi gücümüz olmadığı için bu isteğimiz cevapsız kaldı. Varlıklı 3-5 kişiye sağlanan hak neden kardeşlerimden esirgeniyor" şeklinde tepki gösterdi.
 
Ordu Cezaevi`nde hükümlü olarak yatan M.Şakir Fidanı`nın oğlu Hasan Fidancı ise, dedesi H.İzzetin Fidancı 12.12.2012`de vefat etmesi üzere Silvan`daki amcasının 13.12.2012`de savcılığa babası M.Şakir Fidancı ve amcası Mehmet Fidancı`nın taziyeye gelmeleri için izin verilmesi talebinde bulunduğunu ancak bir hafta geçmesine rağmen hala cevap verilmediğini söyledi.

"Hasta İken Sevklerini Çıkarmadılar Bari Taziyeye Katılmasına İzin Versinler"
Vefat eden dedesinin yüzde 98 hastalık raporunu daha önce bakanlığa ilettiklerini ancak babası ve amcasının sevkinin yakın bir yere çıkarılmadığına değinen Hasan Fidancı, "Dilekçeleri kabul etmediler. Şimdi de dedemin vefatı üzerine izin çıkmadı. Balyoz ve Ergenekon tutuklularına izin veriyorlar da niye babam ve amcama izin vermiyorlar. Adalet nerede niye bize uygulanmıyor? Adalet bu mu? Hasta iken sevklerini çıkarmadılar bari taziyeye katılmasına izin versinler" şeklinde konuştu.
 
Hatırlanacağı üzere Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal ve birçok sanığa, yakınlarının taziyelerine katılabilmeleri için izin verilmişti. (Veysi Demir - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir