• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Batman'da dış ticaret bilgilendirme semineri yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 20 Kasım 2019 tarihinde yapılması planlanan dış ticaret bilgilendirme semineri hakkında Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, açıklamalarda bulundu.

Kalkan, "Dış ticaret bilgilendirme seminerleri iş çevrelerinin temel dış ticaret işlemleri konularında bilgilendirilmeleri (ihracatta sağlanan devlet yardımları, rekabetçiliğin geliştirilmesi, pazar araştırması, Türkiye malı imajının yerleştirilmesi vb.) amacıyla bakanlığımızın iştigal sahasına giren konularda yurtiçinde dış ticaret bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Organizasyonlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), İhracatçı Birlikleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir." dedi.

Seminerin Batman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenleneceğini belirten Kalkan, "Bu çerçevede, Ticaret Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği işbirliği ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, iş çevrelerine yönelik olarak bir dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlenecektir. İşbirliği kuruluşlarının ortak görüşleri çerçevesinde hazırlanan seminer programına tüm ilgililer sanayici, tüccar, STK, işletmeci ve esnaf gibi herkes davetlidir. Dış ticaret bilgilendirme semineri 20 Kasım 2019 tarihinde 09.30-13.00 saatleri arasında Batman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda verilecektir." diye belirtti.

Özellikle tüm iş adamlarının seminere katılım göstermeleri gerektiğine değinen Kalkan, "İlimiz iş çevrelerinin bu organizasyondan maksimum düzeyde yararlanabilmeleri için, ihracat yapmış ticari kesimlerin, ihracat yapmayı düşünen potansiyel ihracatçıların, işletmecilerin, STK temsilcilerinin, esnafların ve aktif ihracatçıların etkin katılım sağlamaları ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda özellikle işadamlarımızın katılımı programın amacını ve verimliliğini maksimum seviyeye çıkarılacağı düşünülmektedir." ifadelerini kullandı.  (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir