• DOLAR 32.338
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2247.083
  • ...
Diyarbakır’da “Hayır Marketi”nin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfının Yenişehir şubesi gönüllü insani yardım ekibi tarafından kurulan "Hayır Marketi" Diyarbakır genelinde binlerce aileye gıda, giyim, eşya ve nakdi yardım yapıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, fakir muhtaç ve mağdur ailelere giyim gıda ve nakdi yardımı yaptıklarını söyledi.

Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam’ın bir uygulamasından hareketle Hayır Marketini açtıklarını ifade eden Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, “Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesselem döneminde Mescidi Nebevi ’deki iki sütun arasına asılan bir ipe, sahabeler kendi ektikleri hurmaları asar ve fakirler de buradan ihtiyaçlarını karşılardı. Biz de buradan hareketle zenginlerin hayırlarını marketimize bağışlamasını, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin de buradan ihtiyacını karşılamasını hedefledik.” dedi.

Fakir aileleri, sosyal yardımlaşma kurumu aracılığıyla tespit ettiklerini belirten Dilmaç, “Ekiplerimiz, muhtaçların yaşadıkları mahallelere gidip onları ziyaret ediyor ve onlarla sohbet ediyor. Zaman zaman dini konuları anlatıyor, sonra vedalaşırken onların kimliklerinin fotokopisini alarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda sorgulatıyor. Sosyal Yardımlaşma bu ailenin fakir olduğuna karar verirse, bizler de bu aileye aylık ihtiyacına göre limit veriyoruz. Mesela 250 liralık limit verdiğimiz bir aile bu 250 liralık çekini alıp Hayır Market’ine geliyor. Tıpkı marketlerdeki gibi her şeyin fiyatı önceden belirlenmiş durumda. Aile de bu ürünlerden, aylık limitini aşmayacak şekilde alışverişini yapıyor.” ifadelerini kullandı. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir