• DOLAR 32.342
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2239.109
  • ...
Milli eğitim müdürleri bölge toplantısı Bitlis’te yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 2023 vizyonu kapsamında Ağrı, Van, Hakkâri, Batman, Siirt, Muş ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı bölge toplantısı Bitlis’te gerçekleştirildi. Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, il milli eğitim müdürleri, kendi illerindeki eğitim ile ilgili proje ve çalışmalarına ilişkin birer sunum gerçekleştirdiler.

Bitlis’te eğitimin kalitesi ve niteliği, gerçekleştirilen projeler ve 2023 vizyonu kapsamında yapılması düşünülen projeler hakkında bir sunum yapan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, eğitimin kalitesini ve öğrencinin akademik başarısını yükseltmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Korkmaz, “2023 Vizyonu kapsamında illerimizde uyguladığımız projeleri değerlendirme adına bir toplantı yaptık. Her il, yerelde uyguladığı projeleri paylaşıyor. Hem coğrafi, hem insan kaynakları, hem mevcut eğitim öğretim kadrosunun kalitesi, niteliği ve kıdemi itibariyle birbirimize benzeyen illeriz.” dedi.

 Bölge toplantılarını her ay bir ilde düzenli olarak gerçekleştireceklerini dile getiren Korkmaz, şunları söyledi:

“Bu 8 ildeki öğrencilerimize nasıl daha nitelikli bir eğitim sunarız diye bir araya geldik.  Bu anlamda sunumlarımızı yaptık. Bunu dönüşümlü olarak her ay bir ilde yapacağız.  Başlangıcını Bitlis ilimizde yaptık. 8 ildeki öğrenci sayımız yaklaşık bir milyon 600 bindir. Buradaki toplantılarımızda aldığımız kararlar, bir milyon 600 bin öğrenciyi ilgilendiriyor. Bu bir milyon 600 bin öğrencinin sosyal, sportif, kültürel ve akademik eğitiminin kalitesini nasıl artırırız diye görüş alışverişinde bulunuyoruz. İlimize teşrif eden müdürlerimize teşekkür ediyorum.”

 

“Hakkâri eğitimde hak ettiği kalite ve başarıyı yakalayacak”

Hakkâri’deki eğitimi değerlendiren Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, geçmişten gelen ve terörün yaratmış olduğu ortamı bertaraf etmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Gür, “İl milli eğitim müdürleri bölge değerlendirme toplantısı için geldik. Özellikle Hakkâri’nin akademik başarısını geliştirme adına Hakkâri Eğitim Geliştirme ve İnceleme Projesi (HEGİP) kapsamında çalışmalarımız var. Şuna inanıyoruz ki, bir şeyi başaracağınıza inancınız varsa, bir idealiniz varsa, bunun altını doldurur ve başarırsınız. Önce inanç eksikliğini yenmeye çalıştık. Şu anda onunla ilgili bir mücadelemiz var. Buna velimizin, okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin de inanmasını istiyoruz. Birlikte inandığımız zaman başaracağımıza inanıyoruz. Dolayısıyla veli ziyaretlerine başladık. Her öğretmeniz, haftalık düzenli olarak 3 velimizi ziyaret ediyor. Üç velinin çocuğunun durumu ile ilgili bilmediğimiz ve ailenin bize aktarmak istediği bir durumu varsa veya çocuğun okuldaki durumu neyse biz aileye aktarıyoruz. HEGİP, ilimize iyi gelecek ve Hakkâri eğitimde hak ettiği kalite ve başarıyı yakalayacak.” dedi.

“Terörün çocuklar üzerinde oluşturduğu travmayı bertaraf etmeye çalışıyoruz”

“İlimizin geçmişten gelen ve terörün yaratmış olduğu ortamı bertaraf etmeye yönelik yaptığımız çalışmalar var.” diyen Gür, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Bunlardan bir tanesi de “Sağlıklı Bir Gelecek, Sporla Gelecek” üç yıldır ilimizde şunu yapmaya çalışıyoruz. Çocukların o terörün travmasında, yani şiddeti yaşam diline döndüren çocukların buradan kurtulup, eğitime yönelebileceği, sporla tanışabileceği ortamları nasıl sağlayabiliriz diye haftanın bir günü bütün öğrencilerimiz sporun 11 dalıyla tanışıyorlar. Okulumuzda bu anlamda takımlar kuruyoruz. Okul içi, il geneli müsabakalar yapıyoruz. Proje kapsamında kayak sezonu geldiği zaman 100 öğrencimizi alıp, kayak merkezine götürüyoruz. Çocuklar gün boyunca kayak eğitimini alıyorlar. Sabah kayak merkezine gidip kaymak bilmeyen çocuklar, akşam zirveden kendi başına kayıp aşağıya geliyor. Öğlen yemeklerini valiliğin desteğiyle veriyoruz. Bu gün artık Hakkâri’de bir farkındalık oluşturduk. Bu kapsamda “Bir Kitap, Bir İnsan” projemiz var. Her çocuk hem okuyacak hem de okuduğunu aile bireylerinden birine okutacak. Beceri ve tasarım atölyelerimizin açılışlarını yaptık. Öğretmenlerimizin eğitim ve fedakârlıklarını da düşünerek öğretmenlerimiz ile çok düzenli bir çalışmamız vardır.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir