• DOLAR 32.343
  • EURO 35.224
  • ALTIN 2247.177
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ermeni soykırımı kararı yok hükmündedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ziyareti için ABD’nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Türk-Amerikan toplumu temsilcileri ile Diyanet Amerika Merkezi’nde bir araya geldi.

2 Nisan 2016’da açılışı yapılan Diyanet Amerika Merkezi’nin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu merkez, hamdolsun, çok kısa sürede sadece Türklerin değil; Amerika’daki tüm Müslümanların iftihar kaynağı hâline geldi. İslam’ı terörle özdeşleştirme çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde bu merkez, İslam medeniyetinin din, kültür, tarih ve medeniyet anlayışının sembollerinden biri oldu.” dedi.

Bugün yurt dışında yaşayanların 17 sene öncesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü daha fazla yanında hissettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomide, demokraside, savunma sanayinde, dış politikada elde ettiği başarılar, sizlerin buradaki konumunu da daha yükseğe taşıyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği Ermeni soykırımı kararına da tepki gösterdi, "Temsilciler Meclisi'nin düştüğü hataya Senato'nun düşmeyeceğine inanıyorum." dedi.

Alınan kararın tarihi gerçeklerle hiçbir bağı olmadığını belirten Erdoğan, "Bizim nazarımızda yok hükmündedir. Bu tür kararlarla bizi baskı altına almak isteyenler er geç yanıldıklarını anlayacaklardır. Biz işin tarihçiler tarafından incelenip değerlendirilmesi yönünde tutumumuzu sürdüreceğiz. ABD Senatosu 1970'li ve 80'li yıllarda çoğunluğu diplomat ve aile mensupları olmak üzere çok sayıda vatandaşımızı şehit eden Ermeni terör örgütleri tarafından başlatılan kara propagandaya teslim olmamalıdır." diye konuştu.

Konuşmasında Ermenistan için "Daha dünün devleti" diyen Erdoğan, "Bundan önce değişik yerlerde göçmen olarak dolaşırlardı, Türkiye'de de aynı şekilde göçmen olarak yaşarlarken zorunlu tehcir yaşandı. Ermenistan ülkelerimiz arasında 2009 yılında imzalanan protokolleri imzalamaktan da kaçındı. Diaspora da ülkemizi karalama kampanyasını sürdürdü." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir