• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Diyanet’in Kamu Spotu Bazılarını Kudurttu BUNUN ADI AİLEYE DÜŞMANLIK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki teması “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlendi Başkanlık bu kapsamda ailenin önemine dikkat çeken kamu spotları hazırladı. Sosyal medya platformlarında yayımlanan videolarda teknolojinin aile bağlarına etkisi vurgulandı. "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak!" başlıklı videoda, bir kadının oturarak telefonla meşgul olan ve kendisiyle iletişimde bulunmayan eşine, çay ve kek getirdiği görülürken, eşinin telefonuna "Biraz da eşinle ilgilensen' mesajı geliyor. Mesajın gelmesi üzerine ikilinin iletişime geçtiği görülüyor.

TELEFONUN DEĞİL EŞİNİN YÜZÜNE BAK

Videonun sonuna doğru arka fondaki seste, "Sanal mutlulukları geride bırak. Önemli olan gerçek hayatta mutlu olmak. Telefonun değil eşinin yüzüne bak." sözleri duyuluyor.

KADININ EŞİNE ÇAY İKRAM ETMESİNİ BİLE HAZMEDEMEDİLER

Her fırsatta aile kurumuna olan düşmanlıklarıyla gündeme gelen azgın azınlığın son hedefi Diyanet’in bu kamu spotları oldu. Videoyu hiç olmadığı bir şekilde çarpıtarak kadına ‘hizmetçi’ muamelesi yapıldığını iddia eden kesimin asıl düşmanlığının aileye olduğu da herkesin malumu. Kadının eşine bir bardak çay vermesini bile hazmedemeyen zihniyet, İslam’ı ve Müslümanları çağ dışı göstermekten utanmadı. Beşeri sistemlerin kadını bir meta gibi gösterdiği modern dünyada kadını hak ettiği değere yükselten İslam’a olan düşmanlıklarını gizlemeyen azgın azınlık büyük bir karalama kampanyası yürüttü. Aile içi ilişkilerin karşılıklı saygı ve sevgiden geçmesi gerektiğine işaret eden anlamlı videoyu bağlamından kopartan sol mürteciler büyük bir ifsada girişti.

AİLE BAĞLARI BU ŞEKİLDE YOK EDİLMEYE ÇALIŞIYOR

Adıyaman'da "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kurum tarafından hazırlatılan "aile" temalı kamu spotunu hatırlatarak, bu kamu spotunu eleştirenlere cevap verdi. Erbaş, eleştirilere şu yanıtı verdi; "Bir kamu spotu hazırladık. Bunu da hazmedemediler. Bununla ilgili meclise önerge bile verdiler. Bizim geleneğimizde eşler birbirine hizmet etmeyecek mi? Kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş... Buna bile tahammül edemiyorlar. Getirmeyecekmiş efendim! Öyle şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Aile bağları bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, kötülükleri artırmaya ve bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor. Bu yüzden çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkalım."

KAMU SPOTLARIYLA AİLENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bir başka videoda ise babasıyla birlikte parka gelen bir çocuk kaydıraktan kayıp salıncağa biniyor. Çocuğun babası ise telefonda oyun oynuyor. Yandaki başka bir baba çocuğu üzgün görünce oyun oynayan babanın yanına gidiyor ve çocuğunu işaret ediyor. Çocuğunu üzgün gören baba, yaptığı hatayı fark edip yanına gidiyor. Ardından, "Gerçek mutluluk onun yanında. Sanal dünyada arama. Online oynama onunla oyna." mesajı veriliyor.

FENOMEN OLMA, İYİ EBEVEYN OL

Bir diğer videoda da iki annenin görüntülü görüşmesine yer veriliyor. Çocukları oyun oynarken anneler, takipçi arttırma yollarını tartışırken bir anda çocuklarının gözlerinin önünde kaybolduklarının farkına varıyor ve "Sanal hayatta takipçilerin artarken gerçek hayatta azalmasın. Fenomen olma, iyi ebeveyn ol!" mesajına yer veriliyor.

HESAP AÇMA, AİLENE KUCAK AÇ

Tüm aile bireyleri telefonla oynayan bir diğer videoda ise kız çocuğu, oyuncak bebekle oynuyor. Sosyal medya hesabı açmaya çalıştıkları görülen anne ve babanın bu durumu üzerine şu mesaj paylaşılıyor: "Gerçek mutluluk orda. Hesap açma, ailene kucak aç!"

Bu haberler de ilginizi çekebilir