• DOLAR 32.342
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2239.785
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Mevlid-i Nebi Etkinliği ve yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Midyat Gazipaşa İmam-Hatip ve Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri öğretmenlerinin nezaretinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında okulda bir etkinlik yapıp daha sonra çarşı merkezinde yürüyüş yaptılar. Esnaf ve vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram ettiler.

Okul bahçesinde yapılan etkinlik İmam-Hatip Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Rahma Ahmad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Okul Müdürü Bahri Yusufoğlu yaptığı konuşmada, öğrencilerin ve çocukların sahip olması gereken en önemli hasletin yalan söylemekten sakınması olduğunu, bunu başaran kişinin Efendimizin istediği noktada, yani Müslümanlığın zirvesinde olduğunu ifade etti.  

Ardından İmam-Hatip Ortaokul 7/A sınıfı ve Gazipaşa Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencileri Peygamberimiz üzerine ilahiler seslendirdiler. Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri ise Veda Hutbesi oratoryosunu gerçekleştirdiler.  Son olarak 8/A yabancı dil sınıfı Peygamber Efendimizi tanımamak adlı tiyatro gösterisi yaptı.

Etkinliğin ardından ortaokul öğrencileri hazırladıkları pankartlarla mahalle ve çarşı merkezinde salâvatlar ve ilahiler eşliğinde yürüyüş yaparak, vatandaşlara ve esnafa lokum ve gülsuyu ikram ettiler. Yapılan etkinliği takdir eden esnaf ve vatandaşlar öğrencilere teşekkür ettiler.

Yapılan etkinlik hakkında İLKHA muhabirine konuşan Gazipaşa İmam-Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bedran Bedir, düzenledikleri etkinliğin amacının Efendimizin merhamet yönünü ortaya koymak olduğunu söyledi. Tiyatro gösterisiyle de Peygamber efendimizin insanların vehminden yavaş yavaş silinmesine dikkat çektiklerini ifade etti.

Bedran şöyle konuştu: “Güze bir etkinlik oldu. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hazreti Peygamberi anma ve hatırlama adına her yıl düzenlenen etkinliklerden bir tanesini yaptık. Bu sene daha çok çalıştık. Peygamberimizi anlamak için daha büyük gayret gösterdik ve bunu başardığımızı düşünüyorum. İnşallah elimizden geleni yapıp tüm insanlara tanıtmaya çalışacağız. Etkinlikte Efendimizin daha çok merhamet yönüne değindik. İnsanların bundan bir paye çıkarmasını ve kendi hayatlarında tatbik etmelerini sağalmayı amaçladık. Tiyatroda seçtiğimiz konunun asıl sebebi Hazreti Peygamber yavaş yavaş insanların vehminden silinmeye başladı. Bunu güldürerek ve düşündürerek tekrar hatırlatmayı amaçladık. Onun hayatını ve sünnetini unutuyoruz ve terk ediyoruz ama bunun farkında değiliz. Bunu insanlara hatırlatmayı amaçladık. Mahalle ve çarşıda lokum dağıtarak bir farkındalık ortaya koyacağız. Meslektaşlarıma tavsiyem şu olacak. Biz Hazreti Peygamberi anlatmayı ancak kendi davranışlarımızla başarabiliriz. Kendimizde onun hasletlerini bulundurmadığımız sürece sadece söyleyerek Hazreti Peygamberi öğretemeyiz.”

Öğrencilerden Berivan Akyüz, Sudenaz Konak ve Ferit Ağırman ise Peygamberimizin insanların kurtuluşu için geldiğini, onun sayesinde güzel hasletleri öğrendiklerini ve onu çok sevdiklerini ifade ettiler.

Çocukların lokum ikram ettiği Mehmet Takyeddin Aksoy ise çok güzel bir etkinlik olduğunu  öğretmen ve öğrencileri takdir ettiğini ifade etti.

Etkinliğe öğrenciler,veliler ve öğretmenler katıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir