• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.811
  • ...
47 bin öğrenci umre için yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve merkez Şahinbey Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilecek olan “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” protokolü imzalandı. Yarışmanın sonucunda dereceye giren 161 öğrenci öğretmenleri eşliğinde umreye gönderilecek.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün makamında gerçekleştirilen imza protokolüne, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Proje kapsamında Şahinbey ilçesindeki liselerde 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri, Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılacak kitap üzerinden sınava tabi tutulacak. Düzenlenen sınav sonrasında her okulun birincisi, ikincisi ve üçüncüsü umreye gitmeye hak kazanacak.

Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında imzalanan protokol ile 66 liseden 47 bin öğrencinin katılacağı “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” sonucunda dereceye giren toplam 161 öğrenci Şahinbey Belediyesi tarafından umreye gönderilecek.

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okumanın önemine değinerek, öğrencilerin kitap okudukça hem ailelerine hem şehrine hem de ülkelerine faydalı bireyler olarak yetişeceklerini söyledi.

Gül,  “Bu projeye 4 yıldır emek veren Şahinbey Belediye Başkanımıza, İl Müftümüze ve İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir proje. Özellikle de gençlerimizin umreye gitmeyi, gündemlerine alarak konuşması büyük bir kazançtır. İnşallah bunların sayıları her geçen gün artar. Bu projenin ‘Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor’ kampanyasının çok önemli bir ayağı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız kitap okudukça ailelerine ve şehrimize faydalı oluyorlar.” dedi.

“Öğrencilerin gönülleri de imar ediliyor”

İl Müftüsü Ahmet Çelik de proje ile öğrencilerin kitapla beyinlerinin ve umre seyahati ile gönüllerinin imar edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Projemizin temelini yıllar önce Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ile yine burada atmıştık. Önemli olan böylesi hayırlı projelerin devamlılığını sağlamaktır. Bu projenin kitap okumanın yanında ayrı bir özelliği daha var. Öğrencilerimiz kitapla beyinlerini imar ederken, umre seyahati ile gönüllerini imar ediyoruz. Böylece iki kanatlı bir etkinlik olmuş oluyor.”

“Öğrencilerimizden olumlu dönüşler alıyoruz”

Bu tür projelerin öğrenciler için çok faydalı oluğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de “Şahinbey Belediyesi ile 4 yıldır ÇOK verimli bir etkinlik içerisindeyiz. Şahinbey Belediyemiz ile sosyal kültürel faaliyetlerimizin içerisinde umre ziyaretinin DE önemli bir yeri var. Burada hem kitabi bilgiler açısından çok önemi bilgiler elde ederken, umre ile de ödüllendiriliyorlar. Öğrencilerimizden de bu konuda çok güzel ve olumlu dönüşler alıyoruz. Bu anlamda Valimize, Şahinbey Belediye Başkanımıza ve Müftümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız okuma alışkanlığı kazandırmak”

Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek istediklerini vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, “Öncelikle Valim Davut Gül’e Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete’ye ve İl Müftümüz Ahmet Çelik’e teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yaklaşık 4 yıldan bu yana her ay kitap dağıtıyoruz. Dağıttığımız bu kitaplardan sınav yaparak dereceye giren öğrencilerimizi umreye gönderiyoruz. Şu ana kadar dağıttığımız kitap sayısı 4 milyonu aştı. Dağıtımlarımız devam ediyor. Bu ay dağıtacağımız kitap neticesinde dereceye giren 161 öğrencimizi şubat tatilinde umreye göndereceğiz. Daha önceki çalışmalarda 360 öğrencimizi umreye, 150 öğrencimizi de Bosna Hersek’e göndermiştik. Yine bu tür projelerle öğrencilerimize umre ve yurt dışı ziyaret olanakları sunacağız.” dedi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir