• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
​"Dünyanın en büyük vazifelerinden biri anneliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Mevlid’i Nebi” haftası münasebetiyle Hilvan İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taştan, annelik vazifesini yapan kadınların Devlet tarafından sigortalarının yatırılıp emekli olmaları gerektiğini söyledi.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Gençlik Merkezi’nde Müftülük tarafından "Peygamberimiz Ve Aile" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Yuvacalı Cami İmam hatibi Okan Cankur’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Program da açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Enver Polatoğlu, aile düzeni bozulduğunda toplumun huzurunun bozulacağını, çocukların heba olacağını, güven ve adaletin zedeleneceğini söyleyerek, ailenin önemine dikkat çekip katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından Müftülük personeli Ali Eryılmaz tarafından Mevlid okunup salavatlar çekildi.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Mehmet Taştan, çocukların şefkati, merhameti, sevgiyi, saygıyı anne ve babadan öğrendiği ve annelik vazifesinin dünyanın en önemli işi olduğunu söyleyerek, annelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

"Kadının vazifesi nedir?" diye soran Taştan, "Doğurduğu çocuklarına annelik yapmaktır. Aslında dünyanın en büyük vazifelerinden biri anneliktir. Çalışan anne veya baba fark etmez eğer çocuklarını kreşlerin merhametine bırakılırsa bu hizmet etmez, edemez ve etmiyor. Bundan emin olabilirsiniz. Annesinin merhametine muhtaç olan bir çocuk eğer onun bunun merhametinden geçiyorsa o çocuklarından fazla bir şey beklememek lazım. Merhameti, sevgiyi, şefkati anneden ve babadan öğrenecek. Sevgi kaybetmiş,  saygıyı kaybetmiş hele birde akşam eve gittiğinde elinde telefon yatıncaya kadar da televizyon ile meşgul ise o anne ve babanın evladına verdiği fazla bir şey yok. Sadece onların doğmasına vesile olmuşlardır. Onun için vazifemiz çok büyük. Kadın evinde çoluk çocuğunun başında dünyanın en önemli işini görüyor. Teklifim şudur ki evinde eşine çocuklarına bekçilik yapan bu hizmeti yapan kadın mutlaka sigortalı olsun, Devlet buna sigorta ödesin ve mutlaka bu kadın yarın emekli olsun, Olması gerekir. Aksi takdirde Allah’ın ayetlerini ve Hazreti Peygamberin Hadis’lerini okuyarak sadece bir şeyler öğrenerek bir şey yapmadan böyle durursak yarın aileyi kaybederiz. Aslında aileyi kaybedildiğinde birçok değerimizi de beraberinde yitirmek durumunda oluruz.”

Programa İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Kurum amirler, Siyasi partiler, STK’lar,  oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Program Kaymakam Furkan Duman’ın İl Müftüsüne takdim ettiği plaket ile sona erdi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir