• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
'Hazreti Muhammed en güzel örneğimizdir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Aile" temalı yoğun katılımlı bir program düzenlendi.

Şehitkâmil Kongre Merkezi'nde (ŞKM) Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkamil İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği program Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin'in açılış ve selamlama konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler verdi.

Hazreti Muhammed'in güzel bir ahlak üzere gönderildiğini belirten Asar, "Kur'an-ı Kerim'de birçok ayeti kerimede Allah (Celle Celaluhu) Peygamber Efendimizi övmektedir. O'nun bizler için en güzel örnek olduğunu bildirmektedir. O'nun çok yüce bir ahlak üzere gönderildiğini bize haber vermektedir. Peygamber Efendimizin o örnek yaşantısı kıyamete kadar tüm insanlığı hem dünyada hem de ahirette saadete erdirecek, mutluluğa kavuşturacak, huzuru yakalatacak bir örnek yaşantı, bir örnek ahlaktır." dedi.

 

"Hazreti Muhammed'i sevmek imanımızın gereğidir"

Müslümanların her zaman Hazreti Muhammed'i kendi canlarından daha çok sevdiklerine işaret eden Asar, "İlk günden itibaren müminler, Peygamber Efendimizi canlarından daha değerli bilmişlerdir ve bunun için de Cenab-ı Hak, 'Peygamber müminler için onların canlarından daha kıymetlidir' demiştir. İmanında bir gereği olan Peygamber Efendimizi sevmek sahabeden itibaren müminlerin şiarıdır. Çünkü O'nu sevmek imanımızın da gereğidir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Mevlid-i Nebi Haftası'nda toplumu ilgilendiren bir temanın ele alındığını anımsatan Asar, bu yılki etkinliklerde de "Peygamberimiz ve Aile" temasının ele alındığını belirtti.

"Nikâh sadece kuru bir sözleşme değildir"

Asar, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i anlamak, anmak ve hayatımızda O'nunla daha çok ünsiyet kurmak için Diyanet İşleri Başkanlığımız böyle bir haftayı ihdas etti. Elbette bu hafta kutsal bir hafta değildir. Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde geçen müstedi yoktur ama Peygamber Efendimizi yeni nesillere taşıma adına çok önemli bir haftadır. Bu haftanın mutlaka bir konusu olur. Bu sene bu konu toplumumuzun temel birimi ve yapıtaşı aile konusudur.  Aileyi kuran akid nikah akdidir. Nikâh sadece kuru bir sözleşme değildir. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de nikâhtan bahsederken, bir kelimeden daha bahseder. 'Siz kadınlar, erkeklerden çok güçlü bir söz aldınız' buyurmakta. Bu ifade Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın (Celle Celaluhu) peygamberlerden aldığı söz için kullanılır.  Bundan dolayı nikâh kuru bir akid değildir." ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise ailenin önemine değinerek, Müslümanların her konuda olduğu gibi aile konusunda da Hazreti Peygamberi örnek almaları gerektiğini söyledi.

"Aile bir milletin ana çekirdeği ve ana trafosudur"

Çelik, "Aile bütün değerleri bir arada tutan bir değerdir. Her şey yıpranır, çalışan, koşan ve yaşayan her şey eskir, zedelenir ve örselenir. Ailede bütün değerleri bir arada tutan bir değerdir ama zaman zaman da tozlanıyor, erteleniyor, gedikler açılıyor, zayıflamalar oluyor ve bağlarda gevşemeler meydana geliyor. Kullandığımız her şeyi nasıl tamir ediyorsak, elden geçiriyorsak, eksikliğini gideriyorsak aile ile ilgili de aynı şekilde duyarlı olmalıyız. Aile kurumumuz bin yıldan beri medeniyetler kurmuş ve tarih yazmıştır. Aile bir milletin ana çekirdeği, ana trafosudur ve kan kaynağıdır." dedi.

Program Şehitkamil Müftülüğü Tasavvuf Müziği Korosu'nun seslendirdiği ilahi ve kasidelerle sona erdi.

Programa Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı'nın yanı sıra Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, din görevlileri, kurs eğitmenleri ve vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir