• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...

Ceylanpınar esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Resulayn’dan PKK/PYD tarafından atılan havan mermileri sonucu bir süre işyerlerinin kepenklerini indirmek zorunda kalan vatandaşların sorunlarını dinledi.

Esnafın sorunları ile ilgileneceklerini ve sıkıntıların çözüme kavuşması noktasında çaba sarf edeceklerini ifade eden Erat, Suriye tarafından atılan havan mermileri sonucu tedirgin olan esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.

Esnaf ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Erat, “Haftada bir gün ilçelerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu hafta ise Ceylanpınar ilçemizi ziyaret ederek gerek çiftçilerimizin gerekse esnafımızın sorunlarını dinledik.  Esnaf ve çiftçilerimiz gerçekten ciddi sorunlar yaşıyor. Ceylanpınar ilçemize baraj suyu gelmediğinden dolayı genelde çiftçilerimiz elektrikle suyu çekerek tarlalarını sulamaya çalışıyorlar. Fakat elektrik fiyatları çok yüksek ve elektrik faturaları fahiş bir seviyeye ulaşmış durumda. Çiftçiler ise bu faturaları ödemekte zorluk yaşıyorlar. Özellikle bu sene çiftçiler çok ciddi mağduriyetler yaşadı. Ceylanpınar, Suruç, Akçakale ve diğer ilçelerdeki çiftçilerimiz maalesef ürün elde edemediler. Özellikle pamukta dönüm başı 500 kilogram beklemelerine rağmen maalesef en az 250 kilogram pamuk elde ettiler. Bu sonuç ise onların giderlerini karşılamıyor. Ciddi bir mağduriyet içerisindeler. Dolayısıyla çiftçilerimizin mağduriyeti esnafa da yansıyor. Esnafımız da iş yapamaz hale gelmiş durumda. Bununla birlikte bir de Barış Pınarı Harekâtı başlayınca esnafımız daha büyük sıkıntılar yaşadı. Harekât süresince 10 gün boyunca işyerlerini açamadılar. Kimi esnafın çekleri, kimi esnafın ise senetleri var. Birçok esnafımız şuan ciddi mağduriyetler yaşıyor. Ziyarette biz de bunu gördük ve tespit ettik.” şeklinde konuştu.

“Esnafa bir sene ertelemeli faizsiz kredi verilmelidir”

Açıklamanın ardında yetkililere çağrıda bulunan Erat, “Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçemizdeki esnafa bir sene ertelemeli faizsiz kredi verilmelidir. Aksi takdirde bu ilçelerimizdeki esnaf perişan bir haldedirler. Esnafımız mutlaka faizsiz kredi ile desteklenmesi gerekiyor. Belki bu şekilde esnafımız rahat bir nefes alır ve işleri düzene girer. Şuan esnafımız kepenklerini indirme seviyesine gelmiştir. Çiftçilerimizin de durumları esnaftan farklı değil. Onlar da çok ciddi mağduriyetler yaşıyorlar. Yetkililerin bu konuya el atması ve sorunla ilgilenmeleri lazım.” dedi. (İLKHA)  

]]>