• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
İstanbul Havalimanı "Büyük Göç" belgeselini yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mini belgesel olan film, sosyal medya platformları üzerinden yayınlandı. Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmasını konu alan belgesel film, aynı zamanda Türkiye’nin lojistik sektöründeki başarısına da ışık tutuyor.

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın taşınması belgesel filme konu oldu. "Büyük Göç" isimli belgesel film, İGA - İstanbul Havalimanı’nın "İGAİRPORT" uzantılı sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Sivil havacılık tarihinin en iddialı taşınma operasyonlarından biri olarak adlandırılan ve Türkiye’nin lojistik başarısının kanıtı niteliğindeki belgesel, 33 saatte yaşananları gözler önüne seriyor.

 

Havacılık tarihinin en büyük lojistik operasyonu

İstanbul Havalimanı’nın taşınma sürecinde yaşananların aktarıldığı belgesel, Büyük Göç’ün arka planında hangi çalışmaların yapıldığına ışık tutuyor. Filmde ayrıca rekor sürede gerçekleştirilen taşınmada görev alan binlerce kişinin emeği ve azmi birebir yansıtılıyor. Atatürk Havalimanı’nın 86 yıllık işlevini tamamlaması sonrası İstanbul Havalimanı’na taşınma sürecinin aktarıldığı belgeselde; yüzlerce uçak ve aracın, tonlarca malzemenin taşınması sürecinde zamana karşı önemli bir yarış ortaya konuyor. Belgesel sayesinde mühendislerden işçilere kadar taşınmada emek veren herkesin katkıları tarih sayfalarındaki yerini alıyor.

45 saat olarak planlanan ancak 33 saatte taşınma işlemleri tamamlanan havalimanının belgeseli Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)  

]]>

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir