• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bu İlde Artık Tüm Polisler Trafik Cezası Kesebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amasya`da bundan sonra trafik polisi dışındaki polisler de kural ihlali yapan sürücülere ceza kesebilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla yayınlanan genelge sonrasında konuyla ilgili harekete geçen Emniyet Müdürlükleri trafik polisleri haricinde görev yapan polis memurlarını bu konuda eğitime tabi tutuldu.

Eğitim alan polis memurlarına sertifikaları verildi. Uygulamadaki amacın, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sağlanarak olası trafik kazalarının en aza indirilmesi olarak belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amasya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Gayeker, Türkiye geneli düzenlenen bu programda ilk etapta il merkezinde 21 personele hizmet içi eğitim verildiğini ve toplam hedefin toplam 110 personel olduğunu söyledi.

Müdür Yardımcısı Kemal Gayeker şunları kaydetti:

"Trafik polisi haricinde diğer kolluk birimlerinin trafik denetimlerinde ve cezai uygulamalarda doğrudan görev almalarıyla trafikteki denetim etkinliğinin artırılması amaçlanıyor. Önümüzdeki günlerde resmi üniforma ile görev yapanlar arkadaşlarımız başta olmak üzere bütün personele bu konuda eğitim verilecektir. Ülke genelinde alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, birçoğu da yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla, trafik ekipleri yanında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerinden de faydalanılması gerekli görülmektedir. Devam edecek eğitimler sonucunda il ve ilçelerimizde görev yapan tüm polis memurları trafik ihlallerine müdahale etme ve ceza yazma konusunda yetkilendirileceklerdir. Kural ihlali yapan sürücülere, yönelik olarak genel asayiş hizmetlerinde görevli polislerimiz tarafından düzenlenecek trafik kuralı ihlali tespit tutanakları, idari para cezası karar tutanağına dönüştürülecektir. Verilecek eğitim ile birlikte trafik polisi haricinde genel güvenlik ve asayiş hizmetlerinde görevli polis memurları ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de 01.01.2013 tarihi itibariyle trafik kuralı ihlali tespit tutanağı düzenleyerek trafikte yaşanan olumsuzluklara ve kural ihlallerine müdahale etmeye başlayacaklardır."

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz ise açıklamasında, uygulamadaki amacın ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların en az seviyeye indirilmesi olduğunu belirterek, ekiplerin sürekli olarak alkol, radar ve şehir içi kırmızı ışık kontrolü yapmakta olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir