• DOLAR 32.505
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2479.783
  • ...
Ekrem bey bu zam niye?!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Seçim sürecinde hayat pahalılığından şikâyet eden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu seçildikten sonra zam yapmayı rutine bağladı.

İSPARK ücretlerine zam yapan, halk ekmeğe zam yapan,  İSBİKE (akıllı bisiklet paylaşım sistemi) zam yapan, Hamidiye Su’ya zam yapan İmamoğlu şimdi de evlerdeki şebeke suyunu zamladı.

SEÇİMDEN ÖNCE BAŞKA SEÇİMDEN SONRA BAŞKA

Yaptığı açıklamada yüzde 40 zam yapmaları gerektiğini ama halkı düşünerek yüzde 20 zamla yetindiklerini belirten İmamoğlu seçimden önce başka seçimden sonra başka bir dil kullanmaya şimdiden başladı.

BU KADAR YOLSUZLUKLARI ENGELLEDİYSENİZ BU SU ZAMMINA NEDEN İHTİYAÇ DUYDUNUZ?

Seçim stratejisini yolsuzluklarla mücadele üzerinden geliştiren İmamoğlu’na sormak gerek.

Binlerce bankamatik işçisi var dediniz. Bunlar çalışmadan maaş alıyor dediniz ve seçildikten sonra onları çıkardınız. Yani bankamatik işçilerine giden para artık İBB’nin kasasında kalıyor.

Araç israfından bahsettiniz, kullanılmayan, eşe dosta peşkeş çekilen kiralık araç saltanatına son vereceğim dediniz. Seçildiğinizde bu araçları teşhir ettiniz! ve mukaveleleri feshettiniz. Yani bu paralar da artık İBB’nin kasasında kalıyor öyle değil mi!

"İBB'nin vakıflara yönelik yardımını" seçim sürecinde hep dile getirdiniz ve seçilir seçilmez Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokolleri iptal ettiniz. Sizin deyiminizle artık milyonlarca lira İBB’nin kasasında kaldı.

1.5 milyar TL’lik Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini de israf gerekçesi ile iptal ettiniz hatta bunun için temel atmama töreni bile yaptınız.

Tek soru: Sayın İmamoğlu bu kadar israfı engellediğinize göre suya yapılan yüzde 20 zammı ne ile açıklayacaksınız?

Öyle ya bir yerde israf ve yolsuzlukla mücadele varsa olması gereken Belediyenin indirimlere gitmesidir.

Sizden önceki iktidar hem yolsuzluk yapıyor hem de suyu, Halk Ekmeği, İSPARK’ı Hamidiye suyu sizin iktidarınızdan çok daha ucuz bir şekilde hizmet olarak sunmuşsa bir yerlerde çelişki yok mu?

Bu haberler de ilginizi çekebilir