• DOLAR 32.342
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2239.972
  • ...
Diş macunlarının seçimi önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dişlerin eklenmesine dikkat çeken Dt.Pertev Kökdemir, dış kaynaklı renklendirici ürünlerin başında sigara çay, kahve ve kola gibi içecekler geldiğini söyledi.

Dişler yapısal, ilaç kullanımına bağlı ya da alışkanlıkların veya tüketilen gıdalara bağlı olarak renklendiğini belirten Kökdemir, "Dişlerde doğuştan ya da küçük yaşta antibiyotik kullanımına bağlı renklenmelerin diş beyazlatma ve bonding uygulamaları gibi işlemler ile tedavi edilebileceğini belirtiyor. Tüketilen gıdalardan ya da nargile/sigara gibi tütün ürünlerinin kullanımına bağlı olarak sonradan renklenen dişlerin temizliğinin ise diş hekimleri tarafından yapılması gerekiyor." dedi.

Dt.Kökdemir, bu işlemlerin ardından hastaların bundan sonraki dönemde doğru ve yeterli ağız bakımı uygulamaları ile ağız bakımını ve sağlığını korumaları gerektiğinin altını çizdi.

Beyazlatıcı ya da leke çıkarıcı diş macunlarının da zaman zaman kullanılabileceğini ifade eden Kökdemir, bu tip diş macunlarının uzun süre kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir