• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Psikiyatri Hastalarından El Sanatları Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisinde yatan hastaların bir yıllık el sanatları çalışmaları sergilendi.

 

Yaklaşık 250 hastanın bir yıl içinde yaptığı eserler sergide yer aldı.Psikiyatri hastalarının ikincisini tertip ettiği sergide 500 adet çeşitli takı ve 100 adet ahşap boyama çalışmaları ilgi gördü.

 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Günak, İdari İşler Daire Başkanı Bayram Demir, Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Atlı, Hastane Yöneticisi Adnan Tuna, Başhekim Ercan Seven, Hastane Müdürü Hayrettin Acar, Başhekim Yardımcıları Nurettin Görmez-Orhan Özel, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gönül Suçin, Müdür Yardımcısı Rıdvan Sevgili hastaları yalnız bırakmadılar. Sergiye hastane personellerinin yanı sıra hastalar ve vatandaşlar da katıldılar. Büyük beğeni toplayan sergide yapılan satışlar hastaları mutlu ederken misafirlere verilen kokteyl sergiye renk kattı.

 

Yaşama Aktif Katılımları Sağlanıyor
Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Psikiyatri Uzmanı Aliye Gündoğar, \"Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde yatan hastalara el sanatları kursu verilmektedir. Verdiğimiz kursların amacı, hastaların el ve sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayarak öz güvenlerini kazandırmaktır. Hastaların toplumsal yaşama aktif katılımlarını sağlayarak, tedavi uyumlarını artırmaya çalışıyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Klinikte verilen kurslardan çok memnun olduklarını dile getiren psikiyatri hastaları, öğrendikleri el sanatları becerilerini meslek edinmek ve aynı zamanda gelir elde etmek istediklerini belirterek, hastanede hem tedavi olup hem de meslek öğrendiklerini ve bundan da son derece memnun olduklarını dile getirdiler. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir