• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
Boğaziçi Üniversitesi`ne protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyleciler, yaşanan skandal hakkında Yök`ün soruşturma başlatmasını istedi. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerine dün de devam edildi. Akyazı, Sakarya ve Konya`da düzenlenen eylemlerde başörtüsü yasağı protesto edildi.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu (SAGİR), Sakarya`daki 299. hafta eyleminde, Boğaziçi Üniversitesi`nde başörtülü öğrencilerin fotoğraflarının mezuniyet yıllığına alınmaması eleştirdi. Platform adına açıklamada bulunan Diriliş Saati Dergisi`nden Muhammed Emin Duman, Boğaziçi Üniversitesi`nin uygulamasını eleştirerek, “Başörtüsü üzerinden İslam`ın değerlerine karşı beyaz Türkler tarafında sürdürülen bu mücadele halkın direnişiyle yenilmeye mahkûmdur” denildi.

Akyazı Adalet ve Özgürlük Platformu başörtüsüne özgürlük için 226. basın açıklamasını yaptı. Platform adına açıklamada bulunan Mazlum-Der Akyazı sözcüsü İrfan Alemdar, Boğaziçi Üniversitesi`nde yaşanan skandala YÖK`ün soruşturma başlatmamasını eleştirdi. Alemdar “Seçim döneminde böyle bir olayın yaşanması seçimlerden sonra da buna benzer zorbalıkların devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

HAMA KATLİAMINA TEPKİ

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 195. eylemini gerçekleştirdi. Platform adına açıklamada bulunan Kerim Gövez, açıklamasında, Hama`da yaşanan olaylara değinerek, “Hama zihnimizde katliamlarla, yok edilişlerle, acılarla yer eden şehir. Yine aynı acıların, baskının ızdırabın kıskacında... Zalim Baas rejiminin yıllar önce gerçekleştirdiği Hama katliamının acısının izleri yüreklerimizden silinmeden, şimdi zalim Hafız Esad`ın zalim oğlu Beşar Esad, babasının yolu üzere devam edip acıları ve katliamları tazelemekte” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir