• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
DİB Erbaş: Aile bağlarını zayıflatmaya, yok etmeye çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans verdi.

Başkanlık tarafından Mevlid-i Nebi Haftası için kısa film hazırlandığını ve yayımlandığını hatırlatan Erbaş, "Aile bağlarını zayıflatmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Aile konusunda farkındalık oluşturmak için hazırladığımız bir dakika bile sürmeyen kısa filmler hazırladık. Buna bile tahammül edemeyen kesimler var. Bununla ilgili meclise önerge bile verdiler." dedi.

Erbaş, “Bir hanım kardeşimiz eşine bir çay getiriyor ve onun kendisiyle ilgilenmediğinden yakınıyor.  Farkındalık uyandırmak için, eşler birbirine daha sıcak davransınlar, daha yakın olsunlar, aile olsunlar, aile olduklarını göstersinler diye böyle bir kısa film yaptık. Bir dakika bile değil. Buna bile tahammül edemeyen kesimler var. Meclise önerge veriyor. 'Böyle bir şey olur mu' diye. Böyle bir şey niye olmasın. Bizim geleneğimiz ve medeniyetimizde eşler birbirine hizmet etmeyecek mi? Kadın, kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş buna tahammül edemiyorlar, getirmeyecekmiş efendim. Böyle bir şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Dolayısıyla aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor, kötülükleri artırmaya çalışıyor. Bu açıdan ne olur çocuklarımıza sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Erbaş, sevgi, saygı, sadakat ve sabrın aileyi ayakta tutan, huzurlu bir aile olmasını sağlayan en önemli değerlerden olduğunu kaydetti. (İLKHA)

]]>

Bu haberler de ilginizi çekebilir