• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Terör rejiminden suikast…  Öldürerek korkunuzu bastıramazsınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ / DOĞRUHABER

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde terör çetesinin düzenlediği saldırı sonucu şehit oldu. Terör çetesinin sözde ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "israil Gizli Servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze’de İslami Cihad'ın komutanı Beha Ebu'l Ata’yı hedef aldık." ifadesi kullanıldı. Saldırıya terör çetesi elebaşı Binyamin Netanyahu tarafından onay verildiği belirtilen açıklamada, "İslami Cihad'ın Gazze'deki faaliyetlerinin çoğunu fiiliyata geçiren Ebu'l Ata'nın saatli bir bomba gibi olduğu, israil vatandaşlarını ve askerlerini hedef alan operasyonlara doğrudan katıldığı" iddia edildi. Açıklamada, "Ebu'l Ata'nın ayrıca geçen yıl Gazze'den başlatılan sabotaj eylemlerinin çoğundan, 25 Ağustos 2019'da Sderot festival alanı ile 1 Kasım 2019 tarihinde Sderot'a roket atılmasından" sorumlu olduğu savunuldu. Kudüs Seriyyeleri Ebu'l Ata suikastına cevaben Sderot, Aşdod, Kudüs ve El-Hadira kentlerine roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Ebu'l Ata'nın şehadetinin ardından Gazze'den başta Tel Aviv olmak üzere terör rejiminin birçok bölgesine roket atıldı. Atılan roketler nedeniyle Tel Aviv'in yanı sıra işgal rejiminin güneyindeki birçok bölgede okullar tatil edildi.

ACCURİ'NİN ŞAM'DAKİ EVİ DE HEDEF ALINDI

Öte yandan, terör çetesinin, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki evine sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda biri Accuri'nin oğlu 2 Filistinli şehit oldu. İslami Cihad tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ekrem Accuri'nin Şam'daki evinin hedef alındığı ve saldırıda Accuri'nin oğlu Muaz Ekrem el-Accuri ile Abdullah Yusuf Hasan'ın şehit olduğu aktarıldı.

ŞEHİT EBU'L ATA'NIN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

İslami Cihad Hareketi komutanlarından Ebu'l Ata ve eşinin cenazesi, Gazze'de toprağa verildi. Beha Ebu'l Ata ve eşinin cenazesi, binlerce Filistinlinin katılımıyla Gazze'de toprağa verildi. Cenazeye katılan binlerce Filistinli, "Canımız, kanımız feda olsun", "Misilleme misilleme ey direniş" diye sloganlar atarak saldırıyı kınadı ve direniş gruplarından terör çetesine karşılık verilmesi istendi. Ebu'l Ata ve eşinin cenazesi Gazze'nin doğusundaki Hazreti Ömer Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Eş-Şucaiyye mezarlığında defnedildi.

“SALDIRILARIN BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ”

İslami Cihad yöneticilerinden Halid el-Batş, cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada, Ebu'l Ata'nın şehit edilmesinin karşılıksız kalmayacağını söyledi. Batş, "Karşılaşmaktan başka bir seçeneğimiz yok, hiçbir hesap İslami Cihad'ın suikastlara cevap vermesini engelleyemeyecek." dedi. Kudüs Seriyyeleri'nin meydanlarda yalnız olmadığını, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları başta olmak üzere tüm direniş gruplarının da onların yanında yer aldığını belirten Batş, terör çetesinin düzenlediği saldırıların bedelini ödeyeceğini söyledi. Batş, "Direniş, onun füzeleri ve silahları düşmanın yüzüne karşı her zaman dik duracak. İşgalci israil'e savaşın kuralını değiştirmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

“YANITIMIZ GÜÇLÜ OLACAKTIR”

Öte yandan, Ürdün merkezli Dar-ul Hayat web sitesinde yer alan habere göre, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale de "Savaşa gidiyoruz. Netanyahu, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata'nın suikastıyla tüm kırmızı çizgileri aştı. Yanıtımız güçlü olacaktır." ifadesini kullandı.

 “NETANYAHU, EBU’L ATA’NIN KORKUSUNDAN SIĞINAĞA KAÇMIŞTIR”

Filistin İslami Cihad Hareketi Yetkililerinden Nasır Ebu Şerif de gazetemize yaptığı açıklamada, “Terör çetesi elebaşı Netenyahu’nun seçimi kaybetmesinin ardından, bu saldırılarla pirim kazanmaya çalışıyor.” dedi. Ebu Şerif şunları kaydetti: “Bu saldırılar karşılık verilmeyecek kadar basit değil, kesinlikle bunu karşılıksız bırakmayacağız. Zaten bugün suikastten sonra işgalcilere 100’ün üzerinde roketle karşılık verildi. Siyonist Netanyahu seçimi kazanamadı ve bu saldırılarla pirim kazanmaya çalışıyor. 2 ay önce Netanyahu seçim konuşması yaparken, bulunduğu yere roket saldırısı başladığı için salondan apar topar sığınağa indirilmiş, sosyal medyada bunun videosu yayınlanmıştı. İşte o saldırıyı bu mücahit Ebu’l Ata gerçekleştirmişti. Netanyahu’nun Ebu’l Ata’yı kasıtlı bir şekilde seçtiği ve şahsi düşmanlığından dolayı bu emri verdiği açıktır. Ancak siyonist düşman bu saldırıyı gerçekleştirerek muvaffak olamayacak, en sert şekilde karşılığı verilecektir.”

SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURDU: 4 ŞEHİT, 21 YARALI

Terör çetesinin savaş uçakları suikastlerden sonra Gazze’ye hava saldırısı başlattı. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlenen hava saldırılarında 4 kişi şehit oldu, 21 kişi yaralandı. Wafa’da yer alan habere göre Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör çetesi tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan Filistinlinin cenazesi ile yaralıların Gazze'deki Endonezya Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

“NETANYAHU SALDIRININ EMRİNİ KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN VERDİ”

Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Blokunun Yahudi asıllı milletvekili Ofer Kassif, Binyamin Netanyahu'nun kendisini kurtarmak için İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata'nın şehit edildiği saldırının emrini verdiğini belirtti. Times of Israel gazetesindeki habere göre, Kassif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ebu'l Ata'nın şehit olduğu saldırının emrini veren terör çetesi elebaşı Netanyahu'ya yüklendi. Mesajında Kasif, "Netanyahu kendisini kurtarmak için yapabileceği tek şey olan: öldür, yok et ve savaşı kışkırt yöntemine başvuruyor." ifadelerini kullandı. Times of Israel gazetesi muhabirlerinden Raoul Wootliff de Ebu'l Ata suikasti ve bölgede artan gerilime ilişkin Twitter hesabından yaptığı kısa değerlendirmede, "Tamam, Bibi (Netanyahu) Başbakan olarak kalabilir." cümlesini kullandı. Netanyahu, terör rejiminde 17 Eylül'de yapılan erken genel seçimleri kaybetmiş ve partisi Likud ikinci olmuştu. Seçimleri kaybetse de Likud'un yanı sıra Meclise giren 3 sağ partinin de desteğini alan Netanyahu, sözde cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından 25 Eylül'de koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilmişti. Netanyahu kendisine tanınan sürede hükümeti kurmayı becerememiş ve görevi Rivlin'e iade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir