• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Bu Kaçıncı Kıyamet Senaryosu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Maya takvimine göre yeryüzünün 21 Aralık`ta yok olacağını öne süren ve tüm dünyayı diken üstünde tutan iddialar, tarihteki ne ilk ne de son kıyamet senaryosu.

Tarihi belgeler, kıyamet senaryolarının neredeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu, insanoğlunun Dünya`nın yok olmasından her zaman büyük bir dehşet duyduğunu gösteriyor.

Bilinen ilk kıyamet senaryosu, M.Ö. 2800`de Asurlular tarafından ortaya atılırken, 21 Aralık`ta Maya takvimine göre kıyamet kopmazsa gelecekte olması beklenen kıyametler de bulunuyor.

Dünya tarihinin en büyük çaplı kıyamet histerilerinden biri M.S. 1000 yılında yaşandı. Papa II. Sylvester, İsa Peygamber`in doğumunun 1000. yıl dönümünde dünyanın yok olacağını söyledi.

Papa III. Innocent ise 1213`te Kudüs ve kutsal topraklara 5. Haçlı seferlerini düzenleyebilmek için kıyamet korkusundan yararlandı.

Kıyamet senaryoları arasında Halley kuyruklu yıldızının dünyaya çarpacağı, 1 Ocak 2000`de elektronik kıyametin kopacağı, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı`nın 10 Eylül`de 2008`de çalıştırılması da yerini aldı.
 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir